Aşkın NEHİR


YAŞAMA TUTUNAMLAR (2)

YAŞAMA TUTUNAMLAR (2)


YAŞAMA TUTUNAMLAR  (2)

  Bizden önce okula gidemeyen, egitim almamış yaşı ilerlemiş gençlerin aileleri, öğretmenlerimizin çabası ve yaşam alanlarında sosyal iletişimin olumluya dönmesi ile özgüven ve ilerlemeleri onlarında arttı. 
 Daha önce Fizik Tedavi eğitimi alan bir genç kardeşimiz memur olarak işe girdi, çalışıyor. Otizmli olan İ.B. ve Zihinsel engeli olan   H.C.D. ve Ç.D. Manisa Organize Sanayide çalışıyor. Ş.T. büyük bir markette uzun süredir başarılı bir şekilde çalışmakta. Manisa Büyük Şehir Belediyesi, Maski'de çalışanlar var.
 Açıktan ortaokul, lise ve üniversite okuyan ve iki yıllık okul bitiren öğrencilerimiz var. Bu uzun yıllara dayanan çalışmalarımız, kamu kurumları, çevremizdeki duyarlı işletmeler ve İlçe Milli Eğitim, Halk Eğitim Müdürlüğümüzün olumlu katkıları ile çok iyi bir aşamaya geldi bugün.

 Yazının başında belirttiğim M.M. ve A.O. yıllardır İşletmelerde, Sanayide çalıştılar. Duyarlı iş insanları, ustalar sayesinde, ailelerinin katkıları ve aldıkları eğitim ile çok iyi yerlere geldiler. 
 Dolu dolu yaşamak, kendilerine yeter hale gelmek ve çalışarak, kendi paralarını harcayarak, ailelerine katkıda bulunarak yaşamın içinde olmanın mutluluğunun değerini onlar biliyorlar.
  M.M. ve A.O.'daki bu çalışma isteği,  olumlu, güvenilir ve dürüst olmaları, çevrelerindeki insanların gözünden kaçmıyor. Eskiden onları alaya alanlar, ne kadar üretken ve verimli olacağını göremeyen insanlar ne mutluki yok artık. 
 Toplumdaki ve Özel Eğitimden yararlanan bireyler'deki bu olumlu gelişmeler, farkındalık bu işe gönül ve emek veren bizleri çok sevindiriyor, mutlu ediyor.
 
Bugün bizi dahada mutlu eden çok güzel gelişmeler var. Bu iki değerli insan, Saruhanlı Belediyesinde çalışıp; pirim günlerini doldurup emekli olmaya doğru ilerliyorlar. Çok önemli ve değerli bizim için bu olumlu örnekler. 
 Bugün bizi Emine Bacı ile Manisa İl Emniyet Müdür yardımcısı Meliha Hanım kurumlarımızı ziyarete geldiler.  İhtiyacı olan ailelerimize yardım paketleri getirdiler.

 Özel gereksinimli bireylerin kurumlarımız dan aldıkları eğitimlerin ve toplumun onları destekleyen yaklaşımları bu işe emek veren çalışma arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi ve bizi çok mutlu ediyor.