Şakir SARIÇAY


Veteriner Hekim Tahir S. Yavuz’un “Sütçü Sığır İşletmelerinde Sürü Yönetimi” kitabı yayınlandı

Veteriner Hekim ve Atafen AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tahir S. Yavuz'un “Sütçü Sığır İşletmelerinde Sürü Yönetimi” isimli 7. kitabı Sidas Medya tarafından yayınlandı. Bu yıl mesleğinin 42. yılını tamamlayan Tahir Selçuk Yavuz'un kitabı Veterinerlik ve hayvancılık ile uğraşanlar için başucu kitabı niteliğinde bir eser.


Veteriner Hekim ve Atafen AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tahir S. Yavuz'un “Sütçü Sığır İşletmelerinde Sürü Yönetimi” isimli 7. kitabı Sidas Medya tarafından yayınlandı. Bu yıl mesleğinin 42. yılını tamamlayan Tahir Selçuk Yavuz'un kitabı Veterinerlik ve hayvancılık ile uğraşanlar için başucu kitabı niteliğinde bir eser.

Tahir S. Yavuz, Ekim 2009’da ‘’Meslekte 30 yıl’’ kitabını, sonraki beş yıl içerisinde biriken köşe yazılarını “Meslekte 35 yıl” ve “Meslekte 40 Yıl” kitabı piyasaya çıkmıştı. Sidas Medya Yayınları arasında 7. Kitabı çıkan Yavuz’un sırada yayınlanacak kitap çalışmaları bulunuyor.

Kitaplarımdaki tüm yazılarımı, deneyimlerim, yurtdışı izlenimlerim ve görüştüğüm uzmanlardan edindiğim bilgiler çerçevesinde derledim diyen Veteriner Hekim Tahir S. Yavuz: “Bilgilerin, yeniliklerin yaygınlaşması, duyurulması, ilgili kamuoyuna ulaşması, çiftlik sahiplerinin ve meslektaşlarımızın her türlü gelişmeden haberdar olması için yazılarım yıllarca sektörel dergiler ve gazetelerde yayınlandı. Yazılarımı anlaşılabilir bir dilde yazmaya çalıştım. Etkin ve kullanılabilir, yaşamaya kolayca aktarabilir bilgileri yazıya dökmeye gayret ettim. Yazdıklarımı açıklamak üzere TV programlarına, her türlü mesleki toplantılara katıldım ve sözlü anlatımla destekledim. Özellikle Sürü Yönetimi ülkemizde tam anlaşılmış bir konu değil. Bu kitabımda Sürü Yönetimi konusunu bol fotoğraflar ve anlaşılır bir dille sektörümüze anlatmaya çalıştım.”dedi.

Kitap renkli basıldı

Kitapta Sürü Yönetimi çok geniş olarak renkli resimlerle anlatılıyor ve pratik biçimde ele alınıyor, ayrıca Sürü Yönetimi, Sütçü Sığırlarda Enfeksiyöz, Yavru Atma Sebepleri, Karlı Hayvancılık İçin Sürü Yönetiminin Önemi, İneklerin Döl Tutma Kriterleri, Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Antibiyotik Kullanımı, Sütçü Çiftliklerde Stres Yönetimi, Sütçü Sığır İşletmelerinin Karnesi, Buzağıları Mikroplar Öldürmez, Süt Sığırcılığında Dört Önemli Rakam, Size Tanıdık Geliyor mu?, Hayvancılıkta Başarı Sağlayacak Olan İşletmeler Hangilerdir?, Barınakta 5 Dakika, Sığırcılıkta Sürü Yönetiminin Temel İlkeleri, Sığır Barınaklarında Aydınlatma, Neleri Öğrenemedik, Süt Sığırcılığında Kuru Dönem, Görmek İstemediklerim, İneklerin Doğum Stresi, İneğe Soralım, Çiftlik Hayvanlarında Bruselloz, Hayvancılıkta Başarı Sağlayacak Olan, İşletmeler Hangilerdir?, Kötü Beslemenin Göstergeleri, Sürü Yönetiminde Veteriner Hekimin Rolü, Sütçü Sığır İşletmelerinde Sürü Yönetimi İlkeleri, Karlı Hayvancılık için Sürü Yönetiminin Önemi, İneklerin Kuru Dönemi, Hipokalsemiyi Önleyelim, Ağız Sütünün Pastörizasyonu başlıklı yazılar ile çiflik yöneticilerine ışık tutulmuştur.

Tahir Yavuz’un daha önce yayınlanan kitapları ise şöyle sıralanıyor: “Süt, Süt Kalitesi ve Mastitis”, “Çiftlik Hayvanlarında Solunum Yolu Hastalıkları”, “Çiftlik Hayvanlarında İshaller”, “Çiftlik Hayvanlarına Döl Verimi” ve “Çiftlik Hayvanlarında Koruyucu Hekimlik”.

“Sütçü Sığır İşletmelerinde Sürü Yönetimi” kitabı veterinerlik, hayvancılıkla ilgilenenler ve bilgi sahibi olmak isteyenler için önemli bir eser ve kaynak niteliğinde hazırlandı. Sade bir dil ve renkli bol görselli hazırlanan kitap 188 sayfadan oluşuyor ve 80 TL den satışa çıktı. İletişim: sidasmedya@gmail.com Whatsapp: 05555307712 Tel: 0232441600