Anahtar Kelimeler: Zıraman Altıyla Üstüyle Yenileniyor

SELENDİ - MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi kapsamında Selendi’nin Zıraman Mahallesinde 5 kilometrelik altyapı çalışmasında sona yaklaştı. Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Hilmi Serkan Emir de mahalleyi ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Hilmi Serkan Emir, “Kırsal mahallelerimizin kalkınması için, merkez mahallelerden farkı kalmaması için yoğun mesai harcıyoruz” dedi.

154 Mahalle Projesiyle kırsal mahalleleri sağlıklı alt ve üstyapıyla tanıştıran Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Selendi’nin Zıraman Mahallesinde de çalışmalarında önemli aşama kaydetti. Mahallede 2 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmasında ana hat döşeme işi tamamlandı. 3 kilometrelik içme suyu hattı döşeme çalışmasında ise yarıya gelindi. Altyapı çalışmalarının ardından ise 12 bin metrekarelik üstyapı çalışması gerçekleştirilecek. 50 bin metreküplük prefabrik içme suyu deposu da kazandırılan mahalleye daha sağlıklı bir çevre için 5 adet foseptik de yapılacak.

“Bittiğinde her şey çok güzel olacak”

Mahalle Muhtarı Bayram Sağlam, “Eski hatlarımız 65 yıllıktı. Sürekli patlaklar oluyordu. Musluklarımızdan küflü sular akıyordu. Kanalizasyon hattı döşeme çalışmaları bitme aşamasında. Şu an su boruları döşeniyor. Bittiğinde her şey çok güzel olacak. Ondan sonra taş döşemesi yapılacak. Cazibeli su kaynağımız var. Onun 3 kilometrelik hattı yenilenecek. Bu çalışmalardan dolayı Cengiz Başkanımıza teşekkür ederim” dedi. 

Kırsal mahalleler MASKİ’yle kalkınıyor

Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Hilmi Serkan Emir, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün vizyonu doğrultusunda Selendi ilçemize bağlı Zıraman Mahallesinde içme suyu ve kanalizasyon hattı imalatları gerçekleştiriyoruz. Mahallemizde 2 kilometre kanalizasyon, 3 kilometre de içme suyu hattı imalatı yapıyoruz. Kırsal mahallelerimizin kalkınması için, merkez mahallelerden farkı kalmaması için yoğun mesai harcıyoruz. Çalışmaların hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 18.09.2022 12:39:00 784 0

Tarih: 18.09.2022 12:39
Haberi Sesli Oku

İlçeler

İlçeler Haberleri
5.05.2025 11:04:00