SARUHANLI - Dağlarından Yağ Ovalarından Bal akan Saruhanlı´da zeytin hasadı devam ederken Bu yıl zeytinde verimin yüksek olduğu belirtilirken, fiyatların geçen yıla oranla düşük olması üreticiyi üzdü.

Resmi rakamlara göre 150 bin dekar alanda 1,5 milyon zeytin ağacının bulunduğu ve Dünya´nın en kaliteli zeytinyağının üretildiği Manisa´nın Saruhanlı İlçesinde, 2018 yılı zeytin hasat sezonu devam ediyor. 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, İlçede zeytin üretimi yapılan Kepenekli Mahallesini ziyaret ederek, zeytin piyasasının nabzını tuttu. 

Ziyaret ve incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Okur, bu yıl zeytin fiyatların yerlerde gezdiğini belirterek, ?Hem rekolte de hem de ürünün fiyatında düşüş var? dedi. 

 - At Kuyuya Sat İyiye -

Zeytinde rekoltenin düşük olduğunu ifade eden Okur, bu olumsuzluklara fiyat düşüklüğünün de ilave olmasıyla üreticinin tadının kaçtığını kaydetti. 

Zeytin fiyatlarının istenen düzeyde olmadığını, bu nedenle üreticilere, ?at kuyuya sat iyiye? sloganıyla geçen sezon başlattıkları kampanyayı bu yıl da sürdürmeleri tavsiye eden Okur, üreticilerin ürünleri satmayıp salamura kuyularında bekletmelerini önerdiklerini söyledi. 

Okur, şöyle dedi, ?Uslu cinsi zeytinin piyasada fiyatı 4 lira, Trilya zeytinin ortalaması 3 lira bu da çok büyük kayıp yani ilçemizde şuanda zeytin hasadından kimse memnun değil. Ama dediğimiz gibi ileriki günlerde çiftçimiz bunları depolara koyarsa kuyulara doldururlarsa yada yağlık olarak yaparlarsa para kazanacaklarını inanıyorum. Şu şartlarda hiçbir zeytin üreticisi para kazanamaz. Bu da çiftçimizi üzmekte. İnşallah zeytin fiyatların ileri ki günlerde zeytin fiyatlarının iyi olacağını tahmin ediyorum. Üreticilerimizde hasat ettikleri ürünleri hemen satma yoluna gitmeyip, içinde su ve belli oranda tuz bulunan, devri daim motoruyla aralıklı olarak suyu havalandırılan beton salamura kuyularında bekletmelerini öneriyoruz.? 

Kepenekli Mahallesinde zeytin alımı yapan Kepenekli Mahalle Muhtarı Adil Karadağ ise şunları kaydetti; ?Çeşitli cins zeytinlerimiz var. Uslu, domat, Trilya, Tekir gibi zeytin çeşitlerimiz var. Ağırlıklı olarak uslu zeytinimiz var. Bu yıl ?Uslu? cinsi zeytinde rekolte düşük diğer zeytin çeşitlerinde de rekolte düşük olmasına rağmen piyasada bir tedirginlik var. Fiyatların geçen seneye göre daha düşük olması bunun yanı sıra sadece ?Uslu´ dediğimiz zeytinde biraz hareketlilik var. Domat, trilya ve Tekir türü zeytinde istek yok. Şuanda Uslu cinsi zeytinin fiyatı 4 lira yani diğer zeytinlerin ortalaması 3 liraya geçmiyor. Yağlık zeytin olarak fiyatlarımız düştü. İlk aldığımızda 2. Lira 60 kuruş idi. Şuan 2 liraya düştü. Yani üretici Mağdur biz arada zeytin alım yapan kişiler olarak bizde mağduruz. Geçen yıla göre işletmelerde zeytin talebi düşük. Geçen yıl 10 firma istek yapıyorsa bu yıl 2 firma alım yapıyor.?



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 12.11.2018 17:39:29 965 0

Tarih: 12.11.2018 17:39 Güncelleme: 12.11.2018 17:39
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00