Zeytin Tarlasını Tavuk Çiftliğine Çevirdiler

SARUHANLI - Saruhanlı Sanayi Sitesinde demir doğrama işi yapan İbrahim Titrek ve Hüseyin Alsan, etrafını tel örgüyle çevirip tavuk çiftliğine dönüştürdükleri arazide her gün yüzlerce organik yumurta üretiyor.

Ortaklardan İbrahim Titrek, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada yıllardır demir doğrama işi yaptıklarını ancak bu sektörün cazibesini kaybetmeye başlamasıyla farklı iş alanları arayışlarına başladıklarını bildirdi.

Bu doğrultuda planlar yaparken, günümüzde bulunması güç hale gelen köy yumurtası üretmeye karar verdiklerini ifade eden Titrek şöyle dedi:

“Dört ay önce bu işi yapmaya karar verdik. İlçeye bağlı Kepenekli köyünde bulunan 5 dekar zeytin tarlasının etrafını tel örgü ile çevirdik. İçerisine tavuğun otlaması için çeşitli bitkiler ektik. Kümesler kurduk, tavukların su ihtiyaçlarını gidermeleri için bir sistem oluşturduk.

Gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayınca Afyonkarahisar’dan “Lohman Brown” cinsi bin adet tavuk satın aldık. Tavukları bu doğal ortama bıraktık. Hiçbir ek katkı maddesi kullanmadan tavuklar burada doğal ortamda otlamaya, su içmeye ve yaşamlarını sürmeye başladı. Bir aydan bu yana yumurta almaya başladık.”

Her tavuğun günde bir defa yumurtladığını, topladıkları yumurtaları ilçe merkezindeki bakkal ve marketlere sattıklarını, kimi zaman da halk pazarlarında satışa çıkardıklarını dile getiren Titrek şöyle devam etti:

“Yumurtalarımız çok büyük ilgi gördü. Tanesini 50 kuruştan satıyoruz. Doğal ortamda üretildiği için insanlar ilgi gösteriyor. Eskiden bu yöredeki köylerde her evde tavuk vardı. İnsanlar marketlerden yumurta almazdı. Ama günümüzde köylerde tavuk kalmadı. Toplum olarak hazıra alıştık. Şimdi herkes hazır yumurta tüketiyor. Ancak milletimiz o eski köy yumurtalarının tadını unutmamış. Bu nedenle bizim ürettiğimiz yumurtalar çok tutuldu ve beğenildi.”

Titrek, çiftliklerindeki tavukların yerli ırk olduğunu ve organik şartlarda yetiştirildiğini belirterek, her tavuğun yedi aylıkken yumurtlamaya başladığını, 3 yaşını doldurunca da kesime gönderildiğini söyledi.

 -Doğal Olan Herşey Güzel-

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise, Ziraat Odası olarak gerek bitkisel gerekse hayvansal üretimde organik olarak üretilen gıdaları desteklerini kaydetti.

Toplumun artık tükettiği gıdaların organik olmasına özen gösterir hale geldiğini savunan Okur, şunları anlattı:

“Eskiden köylerimizde her evde 5-10 tavuk, büyükbaş ya da küçükbaş hayvan bulunuyordu. Ancak günümüzde şartlar değişti, insanlarımız hazır gıdaları tercih etmeye başlayınca köylerde tavuk bile kalmadı. Yumurtayı bakkaldan, sütü bakkaldan almaya başladık. Elbette her ürününün tabi olanı, doğal olanı güzel olur. Biz millet olarak bunu yeni anlamaya başladık.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 24.07.2013 18:09:18 4635 0
Tarih: 24.07.2013 18:09 Güncelleme: 24.07.2013 18:09
Haberi Sesli Oku