MANİSA - TR33 Bölgesinde İşveren ve Çalışanları Uyum Yeteneğinin Arttırılması Teknik Destek Projesi kapsamında Sektörel KOBİ Eğitim Programları Hakkında Bilgilendirme ve Farkındalık Arttırma Toplantısı yapıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının sözleşme makamı, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)´nın Operasyon Faydalanıcısı olduğu Zafer-İN Operasyonu kapsamında, Ocak-Temmuz 2017 tarihleri arasında Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya ve Uşak illerinde KOBİ çalışanlarına, işverenlerine ve kamu personeline yönelik düzenlenecek Sektörel KOBİ Eğitim Programları hakkında Bilgilendirme ve Farkındalık Arttırma Toplantısı yapıldı.

Anemon Otel´de düzenlenen toplantıya Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Buket Kaner ile diğer ilgililer katıldı.

Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya illerinde ve ilçelerinde gerçekleşecek 17 toplantıda, Ocak 2017´den itibaren KOBİ işveren ve çalışanlarına yönelik düzenlenecek eğitim programları hakkında bilgilendirme yapılacak ve eğitim başvuruları alınacak. İşletmelerin, sektördeki değişim ve teknolojik gelişmeler nedeniyle farklılaşan taleplere uyum sağlayabilmesi için Bölge´de insan kaynaklarını güçlendirmeyi hedefleyen Yalın Üretim Programı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı, Mesleki Beceri Geliştirme Programlarından oluşan Zafer-İN Operasyonu KOBİ Eğitimleri; tecrübeli yerli ve yabancı uzmanlar tarafından ücretsiz verilecek.

4,1 milyon Avro bütçeli ve 20 ay süreli projenin 100 bin saat eğitim hedefi bulunuyor. Eğitim başvuru formlarına, Zafer-İN Operasyonu´nun internet sitesinden - www.zaferin.org.tr - ulaşmak ve başvuruda bulunmak mümkündür. Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde düzenlenecek Bilgilendirme Toplantılarının tarihlerine www.zaferin.org.tr sitesinin ana sayfasından ulaşılabiliyor.

Toplantının açış konuşmasını yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, toplantıyı organize eden Zafer Kalkınma Ajansına teşekkür ederek, geçtiğimiz Nisan ayında imzalanan protokol ile ilk adımın atıldığını, devamının da geleceğini söyledi. Bugünlerde çok güçlü olmamız gerektiğini daha yakından fark ettiğimizi ifade eden Vali Güvençer, ?Çalışarak ekonomik gücümüzü artırmak durumundayız. Çalışırken ekonomik güce yönelik verimliliğimizi arttırabilmek adına daha az yorularak daha çok şey üretmek için kurallarına uygun, maksatlı, bilimsel tüm çıktılardan istifade etmek durumundayız. Bu projenin tek kelimeyle tanımlanması gerekirse bir eğitim projesi. Bu İle, bu memlekete bir şeyler katmak durumundayız. Bu niyetle atılan her adım kendi ölçüsünde kıymetlidir? dedi.

Vali Güvençer, projenin başarısı için herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, ?Başta üniversitemiz olmak üzere, Meslek Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, işadamlarını ve işletmeleri bünyesinde bulunduran sivil toplum kuruluşlarının bu projenin başarıyla neticelenmesi için öncelikle müracaatları motive etmesi, sonrasında eğitim çalışmalarını takip etmesi ve katkı sağlaması çok büyük önem taşıyor. Eğer beklediğimiz başarıyla nihayetlendiremezsek, taahhütlerimizi yerine getiremezsek, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım (IPA) fonlarının sağlıklı kullanımı konusunda olumlu not alamazsak, Kalkınma Ajansımızın sorumlu olduğu bölgenin ve Manisa´nın bundan sonra takip edeceği proje çağrılarındaki değerlendirme notu düşecek? dedi.

Toplantıda ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı´nın proje hakkında genel bilgilendirmede bulunmasının ardından, Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Peter Wilson ?Zafer-İN Operasyonu ve Hedeflenen Sonuçlar, Teknik Destek Ekibi Bölgesel Kalkınma Uzmanı Ethem Erkal Keçe de Zafer-İN Operasyonu Sektörel Eğitim Programları Hakkında slayt eşliğinde bilgiler verdi.



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 30.11.2016 17:38:33 506 0

Tarih: 30.11.2016 17:38 Güncelleme: 30.11.2016 17:38
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00