Tarih: 05.03.2021 11:07

Yurtçu: “Kariyer hedefinde “LinkedIn” en doğru alan” 

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Küresel olarak etki gösteren ve milyonlarca insanı etkileyen Covid-19 pandemisi sürerken, birçok sektörde yeni normaller oluşmaya başladı. Üniversiteden mezun olan gençlerin kariyer planlamasında bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğini söyleyen Eğitmen ve Kariyer Koçu Duygu Yurtcu, “Ekonomik durgunluk işletmeler için, yeni mezunlar ise durmamalı ve bu dönemi kendilerini geliştirerek geçirmeli.” dedi.

Küresel ölçekte ekonomik daralmanın yaşandığı bu dönemde yeni mezunların nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda çok fazla kafa karışıklığı olduğuna dikkat çeken Eğitmen ve Kariyer Koçu Duygu Yurtçu, “Finansal gücü olup değişime ayak uyduran işletmeler sürdürülebilirliğini korurken birçok işletmenin de buna ne yazık ki dayanamayacağı bir gerçektir. Bu durağan süreçte teknik ve sosyal alanda kendini geliştirip, alt yapısını güçlendiren yeni mezunların başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Zamanı efektif kullananların öne çıkacağına dikkat çeken Yurtcu, “Hepimize adil bir şekilde dağıtılan 24 saatlik zaman dilimini yönetebilenler, krizi fırsata çevirmeyi başaran bireyler savaş verdiğimiz bu dönemin kahramanları olacaklar” diye konuştu.

Yeni normallerde ideal bir kariyer planlaması için

Zamanı verimli kullanıp kişisel dönüşüm için mesai harcayan mezunların bir adım öne çıkacağını ifade eden Yurtcu, “Günümüzde sosyal medya son derece önemli hale geldi. Ancak bunu doğru kullanmak, size en faydalı mecrada bulunmak ve oralarda aktif olmak son derece önemli. Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya mecraları yerine kariyer hedefinde “LinkedIn” en doğru alan ve bu alana daha fazla mesai harcanmalı” dedi.

Kitap okumanın ve yayın takip etmenin teknolojinin sunduğu imkanların yanında demode kaldığı gibi bir yanlış algının olduğunu söyleyen Yurtcu, “Teknoloji ne kadar gelişmiş olsa da değişmeyen tek sönmez ışığımız kitaplar ve yayınlardır, kısaca basılı yayın okumak her zaman daha kıymetlidir. Gençler bunu asla kaçırmamalılar.” diye konuştu.

E-ticaret ve dijital dönüşümün de artık hayatımızın bir parçası olduğunu belirten Yurtcu, “Dijital dönüşüm üzerine eğitimler alınmalıdır. Müşteri ihtiyaçları değişti, yeni ürünlere de ihtiyaç duyulan bir yaşam oluşmaya başladı. İhtiyaç duyulan yeni ürünler üzerine çalışılmalıdır. Bu alanlar da titizlikle incelenmelidir.” Her kurumun da yeni normallere göre müşteri ihtiyaç analizlerini güncellemesi gerektiğinin altını çizen Yurtcu, “Bulunduğunuz kurumda kendi sorumluluk alanınıza dair yeni açılımlar oluşturmanın tam zamanı, bu hem kurumun hem de kariyerinizin ihtiyaç duyduğu değişim için doğru zaman olabilir.” dedi.

Yeni meslekler yeni alanlar

Yeni biçimlenen meslekleri sıralayan Yurtcu, “Kullanıcı Deneyim Danışmanlığı, Müşteri Yolculuğu Haritası, Sanal Satış Uzmanlığı, Kategori Yöneticisi, Dijital Pazarlama Eğitmeni, Enerji Danışmanlığı, Çöp Mühendisliği, E-ticaret Yönetimi ilk aklıma gelen alanlar” dedi.

Eğitmen ve ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) Akrediteli Kariyer Koçluğu yapan  Yurtcu sözlerini şöyle tamamladı:

“Telefonlarımızda gezindiğimiz sayfalara, alışveriş için kullandığımız sitelere bir kullanıcı gibi değil de gezinirken o sayfada: ‘Ne eksik? Neler yapılabilir? Müşterinin başka neye ihtiyacı olabilir? Daha iyi çevirim içi hizmet nasıl verilebilir?’ gibi sorularla yaklaşmanızın faydalı olacağına inanıyorum. Yaşam her şeye rağmen akıyor ve her zaman değişip kendine uygun yeni alanlar buluyor, önemli olan kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak basit düşünmek değişimin öncüsü ve cesur olmak.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —