MANİSA - Taşerona kadroya geçişi düzenleyen 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)´nin yürürlüğe girmesinin ardından Yunusemre Belediyesi´nde süreç başladı. Süreç sonrası ilgili kurumların yetkilileri, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi´yi ziyaret ederek bilgi verdi. Bilgilendirmenin ardından Başkan Çerçi, ilk başvuruyu kabul etti. 
Yunusemre Belediyesi, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde taşeron olan personelini bünyesine alıyor. Kararnamenin yürürlüğe girmesinin ardından SGK İl Müdürü Yavuz Kurt ve İş-Kur İl Müdürü Sinan Aktaş, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi´yi ziyaret ederek, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron personele getirilen kadro düzenlemesi hakkında bilgi verdi. Sürecin önemine dikkat çeken SGK İl Müdürü Yavuz Kurt, bu konudan yararlanmak isteyen fırsatçılara tamah edilmemesini istedi. Kurt konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ?Yunusemre Belediyemizde taşerona kadro süreci hakkında bilgilendirmede bulunduk. Taşerona kadro düzenlemesinde yapılacak olan sınavlardan da kimsenin korkmasına gerek yok. Herhangi bir kursa veya dershaneye kesinlikle gitmeye gerek yok. Fırsatçılara itibar edilmemesini istiyoruz? ifadelerini kullandı. Kurumları ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulunduklarını aktaran İş-Kur İl Müdürü Sinan Aktaş, kıdem tazminat haklarının devlet güvencesinde olduğunu belirtti. Aktaş açıklamasında, ?Taşerona kadro düzenlemesinde medyada çıkan haberlerden kaynaklı çalışanlarımızın kafasında pek çok soru işareti oluştu. Biz de bu soruları gidermek için bilgilendirme toplantılarına başladık. Bu süreçte ortaya çıkan kıdem tazminatlarının kaybına dair ifadeler gerçeği yansıtmıyor. Tazminatlar kesinlikle heba olmayacak. Bizlere sizlerle bir araya gelme fırsatı sunan Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi´ye ayrıca teşekkür ediyorum? diye konuştu.
Başkan Çerçi, bilgilendirmenin ardından Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü´nde oluşturulan başvuru kabul masasında ilk geçiş başvurusunu kabul etti. Başkan Çerçi, yapılan düzenlemenin hayırlı olmasını dileyerek, ?Hükümetimiz kamuda çalışan personelimiz için düzenleme yaparak taşeron uygulamasına son verdiğini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı düzenleme ile müdürlerimizden bize sürecin işleyişine dair bilgilendirme yapıldı. Biz de bu bilgilendirmelere göre başvuru kabulünü başlatmış bulunuyoruz? diye konuştu.



2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 6.01.2018 07:31:59 0
Tarih: 06.01.2018 07:31 Güncelleme: 06.01.2018 07:31
Haberi Sesli Oku