MANİSA -  Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yeni başlatılan "Fikir Sofrası" projesinin ilk toplantısında yaptığı konuşmada, "Bizler Yunusemre Belediyesi`nin gelişmesi için halkın, akil insanların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine önem veriyoruz." dedi.
Manisa`nın büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte merkezde kurulan iki ilçeden biri olan Yunusemre Belediyesi; vatandaş, sivil toplum kuruluşları ve akil insanların görüşlerini dinlemek amacıyla "Fikir Sofrası" adı altında başlattığı projenin ilk toplantısı Saruhan Otel`de yapıldı. Her ay düzenli olarak gerçekleşecek projenin ilkinde Manisa’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ağırlandı. Programa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. 
Mehmet Çerçi’nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ramiz Şiyak, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl, Yunusemre Kent Konseyi üyeleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Mehmet Çerçi, belediye olarak geride bıraktıkları 7 aylık süreçleri hakkında bilgi verdi. Kısa sürede 150 personel ile büyük başarılara imza attıklarını kaydeden Çerçi, "Belediyedeki çalışan tüm personelim ile gurur duyuyorum. çalışanlarımın hiç birinde mesai kavramı yok. Geceleri şantiyelere gidildiği vakit bile personelin orada çalıştığını görüyoruz. Bu ekip Yunusemre Belediyesi için bir şans." dedi.
Yunusemre Belediyesi`nin yeni bir ilçe olması sebebiyle sorunlarının çok olduğuna dikkat çeken Çerçi, "Yunusemre İlçesi sonradan bölünen bir kent olduğu için gerçekten sorunları çok. Öncelikle şehrin bir kalbi yok. Aynı zamanda Yunusemre Belediyesi Manisa`nın en büyük ilçesi. Tarımı sanayisi üniversitesi ile de hızla büyüyen ve büyümeye açık olan bir kent. Hal böyle olunca da doğal olarak sorunları yoğun bir şekilde arttı. Bu sorunları önemli hamleler ile çözmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Belediye olarak `en iyisini biz yaparız` mantığı ile hareket etmediklerini ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere ilçede yaşayan tüm insanların fikirlerini almaya özen gösterdiklerini söyleyen Çerçi, "TOKİ gibi önemli bir proje gerçekleştirdik. Proje bitme aşamasında. Önümüzdeki günlerde de hayata geçireceğimiz önemli projeleri açıklamaya devam edeceğiz. Yunusemre`nin çağdaş ve modern bir şehir olması için önümüzdeki yılları heba etmememiz gerekiyor. Bizler Yunusemre Belediyesi`nin gelişmesi içinde halkın, akil insanların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine önem veriyoruz. Bu sebeple Yunusemre Belediyesi Fikir Sofrası`nı gerçekleştirdik. Bu fikir sofrası her ay düzenli olarak gerçekleşecek. İlkinde Manisa`da görev yapan ulusal ve yerel basınla bir araya gelmek istedik. Davetimize icap eden tüm basın çalışanlarına teşekkür ederim." dedi.
Konuşmanın ardından Dr. Mehmet Çerçi, basın mensuplarının fikirlerini aldı. Yunusemre Belediyesi olarak kültürel ve sosyal çalışmalara yönelik faaliyetler de gerçekleştirdiklerini kaydeden Çerçi, “Çalışmalarımız ile Yunusemre Belediyesi Manisa’nın batıya açılan yüzü olacak. Ayrıca seçim zamanlarında vatandaşlarımıza hizmeti ayaklarına kadar götüreceğime dair söz verdim. Şuan belediye olarak çevre temizlik vergisi ve emlak vergisi alıyoruz. Bu dönemde yetiştiremedik ama önümüzdeki dönemde mahallelere gişe yaparak, hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz. Yaşlı insanlarımız belediyeye kadar gelmek zorunda kalmayacak.” dedi.
Yunusemre Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Batı Kışla olarak bilinen askeriye alanının şehrin dışına taşınmasına yönelik fikir üzerine ise Çerçi, şöyle konuştu: “Askeri alanı çevreye kazandırmak uzun süreli bir proje. Bu büyük bir mesele. Yerel idarenin karar vereceği bir mesele değil. Hükümetin vereceği bir karar. Şehir içinde kalan askerilerin şehir dışına taşınması şeklinde hükümetin böyle bir projesi var. Bu projede henüz yasalaşmadı."



Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı

Ekrem Başkan Çullugörece’de Vatandaşlarla Buluştu

Manisa’da Barajlar Doldu, Tarım İçin Su Seviyesi Yükseldi

Manisa’da Yıldız Kızlar Voleybol İl Şampiyonu Değerli Zamanlar Spor Kulübü oldu

Netice Okutan, Türkiye Kadın Belediye Başkanları Platformu Toplantısına Katıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniğinde Hacamat Uygulamaları

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “MARMARA GÖLÜ SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR, YENİDEN SU TUTMAYA BAŞLAYAN GÖL İÇİN GEÇİMİNİ BURADAN SAĞLAYAN BÖLGE HALKI DESTEK BEKLİYOR”

TMO Kuru Üzüm Satışını Başlattığını Duyurdu!

Şampiyonluk Yolunda Kritik Viraj: Haydi Turgutlu Salona

Görevde 2 Yıl: Aynı Azim, Aynı Kararlılık

Saruhanlı'da vefat...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Manisa'ya geliyor

Saruhanlı’da tarla değil servet! Satışa çıkarıldı…

Balıkesir Sındırgı’da korkutan deprem

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde Başarılı ve Özellikli Operasyon

BAŞKAN CILLI’DAN 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Akhisar'da masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 3 tutuklama

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 1.12.2014 16:37:55 0
Tarih: 01.12.2014 16:37 Güncelleme: 01.12.2014 16:37
Haberi Sesli Oku