Anahtar Kelimeler: YUNUSEMRE ORGANİK TARIM FUARI

MANİSA - Organik tarımda atılım yapmaya hazırlanan Yunusemre Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Almanya´nın Nürnberg kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük organik tarım fuarı olarak gösterilen 2016 BİOFACH Organik Tarım Fuarı´na katıldı. 
Dünyanın en büyük organik tarım fuarı olan 2016 BİOFACH Organik Tarım Fuarı Almanya´nın Nürnberg kentinde kapılarını katılımcılara açtı. 10-13 Şubat süresince açık kalacak fuarda, organik tarımda söz sahibi olmaya aday Manisa da stant açtı. Fuara Yunusemre Belediyesi´ni temsilen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve eşi Dr. Melek Çerçi, Yunusemre Kırsal Kalkınma Komisyonu Başkanı Mustafa Gürler, Kırsal Hizmetler Müdürü Ramiz Çoban ile Ziraat Mühendisi Ayşegül Çakan katıldı.
Organik tarım üretiminin sürdürebilirliği, verimliliği ve tarım alanlarının incelenmesi amacıyla bu yıl 27´ncisi düzenlenen fuarda stantları ziyaret eden Başkan Çerçi ve beraberindeki heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Manisalı heyetle birlikte ilin standında tanıtım yapan Yunusemre Belediye Başkanı, dünyanın organik tarıma yöneldiği bu dönemde Manisa´da da organik tarım alanlarının arttırıldığını, bu anlamda belediye olarak da çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
Başkan Çerçi, ?Ülkeler organik tarıma yöneliyor. Türkiye´de tarım denince akla Manisa geliyor. İlçemizin de önemli bir bölümü tarım arazilerinden oluşuyor. Organik tarımla hem üretici hem tüketici kazanıyor. Manisa Valiliği öncülüğünde başlatılan organik tarım atağını Yunusemre Belediyesi olarak destekliyor, bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. Manisa Valiliğimiz, Ege İhracatçılar Birliğinin Milli Katılım organizasyonu içerisinde yer alarak stant açtı. Standımıza olan ilgi bizi çok mutlu ediyor.? dedi.
Nürnberg´de 4 gün boyunca devam edecek fuarda, dünya organik tarım piyasasına Manisa´da yetiştirilen organik tarım ürünleri tanıtılıp ildeki organik tarım anlatılacak, dünyada yapılan organik tarım hakkında alıcı-üretici açısından bilgi sahibi olunacak.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 11.02.2016 09:49:52 623 0
Tarih: 11.02.2016 09:49 Güncelleme: 11.02.2016 09:49
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri