SARUHANLI - Son dakika: Edirne Valiliği, sınırda Yunanistan tarafından 10-12 kişilik askeri kamuflajlı bir grubun Meriç Nehri'ndeki Polis Özel Harekat botuna taciz ateşi açtığını belirtti. Türkiye ile Yunanistan arasında son günlerde Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunmasının ardından bir gerginlik yaşanıyor.

Yunanistan'ın sınırdaki Suriyelileri geri itmesine karşı Türkiye tarafından sınır hattına konuşlanan özel harekat polislerine Yunan tarafından taciz ateşi açıldı.

"HAVAYA UYARI ATEŞİ AÇTIK"

Edirne Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şöyle denildi: "04.06.2020 perşembe günü saat 17. 30 sıralarında, ilimiz Meriç ilçesi Başyurt Hudut Karakolu Rahmanca köyü mülki sınırları içinde, polis özel harekat unsurlarımızca Meriç Nehri'nde botla devriye görevi ifa edilirken, nehrin ülkemiz sınırı kısmında ağaç köklerine takılı bir göçmen şahsa ait ceset görülüp fotoğraf ve video çekimi yapılırken Yunanistan tarafından 10-12 kişilik askeri kamuflajlı bir grup tarafından polis özel harekat botumuza yönelik taciz ateşi açılmış, görevli personelimizin hemen pozisyon alıp havaya uyarı ateşi açması sonrasında taciz atışı son bulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

"AYASOFYA GERGİNLİĞİ YAŞANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih Suresi okunmuştu. Bu gelişme Yunanistan'ı rahatsız etmiş üst üste açıklamalar yapılmıştı. Son olarak Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan da "Bugün Dünya Kültür Mirası Alanı'nın bir parçası olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan ve 1935'ten beri bir müze olan Ayasofya'da Kur'an'dan alıntıların okunması, anıtsal karakterini değiştirme yönünde ve tüm dünyadaki Hristiyanların dini duygularına bir tepki uyandırmak için yapılan kabul edilemez bir girişimdir" açıklaması yapılmıştı.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.06.2020 08:58:00 967 0
Tarih: 05.06.2020 08:58 Güncelleme: 05.06.2020 08:58
Haberi Sesli Oku