YOKSULLUKLA MÜCADELEDE DAYANIŞMANIN GÜCÜ MASAYA YATIRILDI

Şehzadeler Belediyesi’nin; Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Kent Konseyi ve Yunusemre Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlediği Dünya Paylaşım Günü söyleşisinde, yazar-aktivist Hacer Foggo yoksulluk ve dayanışmanın toplumsal önemini anlattı.

2 Aralık Dünya Paylaşım Günü kapsamında, Şehzadeler Belediyesi’nin; Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Kent Konseyi ve Yunusemre Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlediği söyleşide yoksulluk, dayanışma ve toplumsal eşitsizliklerle mücadele ele alındı. Program, moderatörlüğünü Derya Pekbayık’ın yaptığı söyleşi ile gerçekleşti. Etkinliğin konuğu olan yazar-aktivist Hacer Foggo, Türkiye’de derinleşen yoksulluk, kırılgan grupların ihtiyaçları ve dayanışma temelli sosyal politikaların önemine ilişkin çarpıcı örnekler paylaştı. Foggo, özellikle çocuk yoksulluğu, gıda güvencesi, barınma sorunları ve yerel yönetimlerin sosyal destek mekanizmalarına dair deneyimlerini aktararak, toplumdaki dayanışma kültürünün güçlendirilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, sosyal yardımların yalnızca geçici çözümler olmaktan çıkarılıp sürdürülebilir politikalara dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği program, soru-cevap bölümüyle devam etti. Söyleşi, Dünya Paylaşım Günü’nün ruhuna uygun şekilde paylaşmanın, dayanışmanın ve toplumsal sorumluluğun altını çizen mesajlarla sona erdi. Etkinliğe; Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Özge Arslan, Şehzadeler Kent Konseyi Başkanı Yasemin Gümüş, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılınç ve Manisa Tabip Odası Başkanı Hasan Semih Bilgin da katılarak destek verdi.

Manisa’ya söyleşi için gelen Foggo, program öncesinde Yunusemre’de bulunan Melek Gökmen Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezini ziyaret ederek kadınlarla bir araya geldi; merkezde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.



YOKSULLUKLA MÜCADELEDE DAYANIŞMANIN GÜCÜ MASAYA YATIRILDI

Ferdi Zeyrek Vakfı, kırsal bölgelerde yaşayan çocuklar için kışlık kıyafet destek kampanyasını başlattı

Karbonmonoksit zehirlenmelerine kış uyarısı: "Baş ağrısı bile ihmal edilmemeli"

Yuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Avrupa 2027'ye kadar Rus gazına tam yasak için anlaştı

Çift taraflı yapay kalp cihazıyla hayata döndü

Konut ve iş yerleri için uygulanacak kira zam tavanı yüzde 35.91 oldu

Uyuşturucu operasyonlarında 10 tutuklama

Zayıflama İğneleri Plansız Gebelik Riskini Artırabilir

Tüfekle oynarken kız arkadaşını öldüren çocuk dağda yakalandı

Üç asırlık kayıp sancak hurda çuvallarının içinden çıktı

Tüfekle oynarken kız arkadaşını öldürdü

NUR FARAJ ÖNCE KENDİMİ TANIDIM

MESUT USTA’NIN KABAK TATLISINI ÜNLÜLERLE TANIŞTIRDIK

Gülşah Durbay kimdir? CHP'li belediye başkanı Gülşah Durbay kaç yaşında, nereli?

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

ALİ ZİHNİOĞLU’NDAN AMERİKALILARA ZEYTİNYAĞI TADIM PANELİ

SARUHANLI’DA VEFAT…

Salihli’de 9 ayda 508 kişi uyuşturucu ticaretinden yakalandı

Yunusemre’de sokak hayvanları için örnek yaşam merkezi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 3.12.2025 14:28:00 18 0
Tarih: 03.12.2025 14:28 Güncelleme: 03.12.2025 14:30
Haberi Sesli Oku