YAŞAM - Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında 208 rehber öğretmen daha TBM formatörü olmak için Antalya´da eğitime katıldı. Dünyanın en geniş kapsamlı bağımlılıkla mücadelede önleme temelli eğitim programı olan TBM ile Türkiye genelinde 28 bin rehber öğretmene bağımlılıklar hakkında eğitim verildi; şimdiye kadar 11 milyon öğrenci ve 2 milyon veli bilinçlendirildi. 

 

Yeşilay´ın sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında yaş gruplarına özelleştirilmiş ve alan uzmanları tarafından hazırlanmış içeriklerden oluşan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında Antalya´da düzenlenen 4 gün süreli programda 208 rehber öğretmene eğitim verildi. 

2014 yılında hayata geçirilen TBM ile her ilden 5´er rehber öğretmen, farklı bağımlılık alanlarında eğitim alarak TBM formatörü olarak yetiştirildi. Yetiştirilen bu formatörler, Türkiye genelinde 28 bin rehber öğretmene bire bir eğitim verdiler. Yeşilay´ın Milli Eğitim Bakanlığıyla hayata geçirdiği bu programda 28 bin rehber öğretmen vasıtasıyla şimdiye kadar 11 milyon öğrenci ve 2 milyon veliye ulaşıldı. 

?Hedefimiz 18 milyon öğrenciye ulaşmak?

Antalya´da düzenlenen eğitimlerle TBM´nin ailesine yeni formatörler katıldı. Programın kapanışında konuşan Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, bağımlılıklar konusunda uzmanlaşan rehber öğretmenler aracılığıyla yaklaşık 18 milyon öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Bağımlılıkla mücadelede eğitim seferberliği başlattıklarını belirten Yılmaz, ?TBM ülkemizin mevcut ihtiyaçları göz önüne alınarak, bağımlılık alanlarında uzman akademisyen, hekim, psikolog ve iletişimcilerin oluşturduğu bağımlılık koruyucu, önleyici bir eğitim programı. 2014´te Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle çıktığımız bu yolda bugüne kadar 11 milyon öğrenci ve 2 milyon veliye yaş gruplarına uygun olarak bağımlılık eğitimlerini ulaştırdık; onları bu konuda bilinçlendirdik. Her ilden tütün, alkol, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanında yetiştirdiğimiz 5 formatör kendi illerindeki tüm rehber öğretmenlere bu eğitimleri ulaştırdılar. Bu seferberlikle toplumumuzun farkındalığının artırılmasına ve bilinçlendirilmesine önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz? dedi. 

Toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Müdürü Celil Güngör ise Yeşilay´la birlikte yürütülen bu seferberlik ile Türkiye´nin dört bir yanındaki öğrencilere bağımlılıklar konusunda doğru ve güvenilir bilgileri ulaştırmayı başardıklarını söyledi. Güngör, şu değerlendirmelerde bulundu:

?Bağımlılık, hangi yaş grubuna, nasıl anlatılması gerektiği üzerinde ciddi düşünülmesi ve karar alınması gereken çok hassas bir konudur. Yeşilay´la birlikte bu zorluğu aşarak öğrencilerimize bağımlılıklar alanında doğru ve güvenilir bilgileri ulaştırmayı başardık. Bu noktada TBM´yi çok önemsiyoruz. TBM bir görev değil milli bir ödevdir. Her öğretmenin bu mücadeleye katkı vermesini arzuluyorum. Bu eğitimlerin de milyonlarca öğrencimize ve velilerimize ulaştırılması, daha da yaygınlaştırılması konusunda elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum.?



Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğün değil adeta sınav

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 22.11.2016 11:55:04 378 0

Tarih: 22.11.2016 11:55 Güncelleme: 22.11.2016 11:55
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00