Anahtar Kelimeler: Yerli telefonu geliyor

TEKNOLOJİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan hükümet programından yerli cep telefonu müjdesi çıktı.

Davutoğlu´nun açıkladığı hükümet programında bilgi teknolojileri ve iletişim alanına ilişkin olarak önemli vaatlere yer verildi.

Davutoğlu´nun açıkladığı hükümet programında ?Bilgi ve iletişim teknolojileri destekli yenilikçi çözümlerin yaygınlaşmasında elektronik sektörünün üretici olarak yer almasını destekleyeceğiz. Yerli cep telefonu üretilmesini sağlayacağız? ifadeleri yer aldı. Hükümet programında engellilere özel bilgi ve iletişim teknolojileri yazılım ve donanımlarının yaygınlaştırılması vaadi yer alırken, ?Afet anında kesintisiz iletişimi sağlamak amacıyla kesintisiz ve güvenli haberleşme sistemini kuruyoruz. Bu kapsamda 4 ilde pilot çalışmamızı yıl sonuna kadar tamamlayıp, 2017 yılı sonuna kadar da tüm illerimize yaygınlaştırıyor olacağız? ifadeleri kullanıldı.

26 Ağustos´ta BTK tarafından ihalesi yapılan 4.5G´ye temas edilen programda, ?4,5 G mobil elektronik haberleşme hizmetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. 4,5 G mobil elektronik haberleşme altyapısına yönelik Ar-Ge çalışmalarını ve ekipmanlarının yurt içinde üretilmesini teşvik edeceğiz. 5 G mobil elektronik haberleşme altyapısına ilişkin Ar-Ge çalışmalarını destekleyeceğiz? denildi.

Programda yer alan bilgi teknolojileri ve iletişim alanına ilişkin diğer vaatler şunlar:

"- Ulusal genişbant stratejisi hazırlayacağız.

- Spektrum kaynaklarının kullanımında etkinlik sağlayacağız.

- Ülkemizde internet değişim noktalarının kurulumunu destekleyeceğiz.

- Sabit ve mobil haberleşme altyapısı olmayan yerleşim yerlerinde altyapı kurulumu çalışmalarına devam edeceğiz.

- Fiber erişim destekleme programı oluşturacağız. Fiber altyapı yatırımlarının artırılmasına önem verecek, hızlı ve kaliteli genişbant erişim yaygınlığını sağlayacağız.

- Bilgi teknolojileri sektörüne yönelik veri altyapısını güçlendireceğiz. Bilgi teknolojileri firmalarının küresel pazarlara açılımını teşvik edeceğiz.

- Oyun sektörü stratejisini oluşturacağız.

- İnternet erişiminin yaygınlaştırılması amacıyla gerekli çalışmaları yapacağız. Bu kapsamda Türkçe sayısal içeriğin gelişimini destekleyeceğiz.? 



Başkan Cıllı’dan yatırım açıklaması

Bayan Voleybolcular Gülşah Durbay anısına Turnuvada mücadele etti

Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 26.11.2015 10:37:01 476 0
Tarih: 26.11.2015 10:37 Güncelleme: 26.11.2015 10:37
Haberi Sesli Oku

Sanat

Sanat Haberleri