Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10138,97%-1,37
  • DOLAR

    32,30% 0,25
  • EURO

    34,84% -0,87
  • GRAM ALTIN

    2383,21% -3,17
  • Ç. ALTIN

    3881,18% -1,03

“Yerel Kalkınma Stratejisinin Uygulanması - LEADER Tedbiri” Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

“Yerel Kalkınma Stratejisinin Uygulanması - LEADER Tedbiri” Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Yaşar Karadeniz, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin Başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen “Yerel Kalkınma Stratejisinin Uygulanması- LEADER Tedbiri” Lansman Toplantısına katıldı.

SARUHANLI - Vali Yaşar Karadeniz, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin Başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen “Yerel Kalkınma Stratejisinin Uygulanması- LEADER Tedbiri” Lansman Toplantısına katıldı.

Yerel Kalkınma Stratejisinin Uygulanması - LEADER Tedbiri Lansman hakkında hazırlanan tanıtım videosu ile başlayan toplantıda, kırsal alanlar için sürdürülebilir kalkınma stratejilerinin hazırlanması ve uygulanmasında yerel katılım ve ortaklığı teşvik etmek sureti ile kırsal politikaları geliştirme yaklaşımı hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

Daha sonra IPARD Yönetim Otoritesi Başkanı ve Tarım Reformu Genel Müdür Yrd. Dr. Osman Yıldız, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı birer konuşma yaparak Yerel Kalkınma Stratejisinin Uygulanması - LEADER Tedbiri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıda, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 19 yıldaki kalkınma vizyonuyla tarımdan, sağlığa, ekonomiden teknolojiye kadar her alanda büyük başarılara imza attığını dile getirdi. Bakan Pakdemirli, bu başarılarda; tarım ve kırsaldaki kalkınmanın ilk sıralarda yer aldığını belirterek, ekonomik kalkınmanın temelinin tarım ve kırsal kalkınma olduğunu söyledi. 15 ilin hikâyesiyle 81 ile ışık tutacağını ve kırsaldaki başarı hikâyelerinin artmasını temenni ettiğini de ifade eden Bakan Pakdemirli, IPARD kapsamında 15 ilde uygulanacak olan ikinci etap LEADER Tedbiri Yerel Eylem Grupları Lansman Toplantısı’nın hayırlı olmasını diledi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor