Zeytindostu Derneği tarafından organize edilen ve Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Akhisar Ticaret Borsası ve Ziraat Odasının da desteklediği 13. Zeytindostu Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı Akhisar Belediyesi Meclis Salonu`nda gerçekleştirildi.

Abidin Tatlı’nın koordinesinde başlayan toplantı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından birinci oturumda Zeytinyağında kalite, tadım paneli ve pazarlamam konusunda Yardımcı Doçent Doktor Renan Tunalıoğlu sunumu, zeytinyağında pestisit kalıntıları konusunda moderatör Dr. Gözde Bakırcı`nun, Domat ve Uslu zeytinlerinin üretim ve Pazar durumu konusunu moderatör Şahnur Irmak`ın sunumlarıyla devam etti.

Protokol konuşmalarından ilk olarak söz alan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, zeytin üreticisine desteğin 70 kuruşa çıktığını hedeflerinin ise 1 TL olacağına dikkat çekerek, ambalajlı ihracatta da desteğin devam ettiğini işaret etti.

Berber; zeytinyağı tanıtımının yapamamanın acısını yaşadığını zeytindostu derneğinin katkılarını önemsediğini ancak yetersiz bulduğuna dikkat çekti.

Daha sonra söz alan Manisa Abdurrahman Savaş Akhisar’ın bereketli topraklarında yetişen bu güzel ürünlerin tüm dünya insanlarını yararlanması gerektiğini bunu için başta pazarlama tekniklerinin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Programın son bölümünde soru-cevap kısmının ardından katılımcılara plaket takdimleri yapılması ardından Akhisar Belediyesi teras katında Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen zeytinyağlı yemekler katılımcılara takdim edildi.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
9.07.2013 18:24:26 575 0

Tarih: 09.07.2013 18:24
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00