Yanan alanlar yeniden yeşillendiriliyor
Manisa'da Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında geçtiğimiz yaz ayında yanan alanlarda fidanlar toprakla buluşturuldu. Manisa Valiliği öncülüğünde düzenlenen programda 3 bin fidan dikildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde geçtiğimiz yıllarda ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Manisa'da yazın çıkan orman yangınlarıyla küle dönen alanlar yeniden fidanla buluşuyor. Manisa Valiliği öncülüğünde çok sayıda kurum ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte yaklaşık 3 bin fidan Spil Dağı eteklerindeki Sancaklı Çeşmebaşı Mahallesinde toprağa dikildi. Gelecek nesillere doğanın önemi ve çevre bilincinin aşılanması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Aileleri ve öğretmenleriyle beraber fidanları belirlenen alanlara diken çocuklar hem doğada vakit geçirmenin mutluluğunu hem de fidan dikerek geleceğe nefes bırakmanın gururunu yaşadı.

“Kuraklıkla mücadelede en önemli hususlardan birisi yeşili korumak”
Etkinlikte konuşan Manisa Valisi Vahdettin Özkan, “Aslında insanlarımızın geleceğe güvenle bakması sağlıklı ve güvenilir bir çevreyle mümkündür. Koruma kullanma dengesi içerisinde bütün insanlarımızın çevreyi muhafaza etmesi önem arz ediyor. Her birimizin bu konuda yüksek derecede bilgi ve hassasiyet içerisinde olması önem arz ediyor. Okullarımızın, gençlerimizin aile büyüklerimizin bu konuda teyakkuzda olması ve yönlendirme yapması gerekmektedir. Çevre üzerindeki baskılar dünyada artmaktadır. İklim kriziyle beraber çok daha belirgin bir şekilde yaygın bir halk sağlığı dönüşmektedir. Dolayısıyla bu riskleri bertaraf edilecek tedbirlerin alınması, bilincin olması önemli. Bu faaliyetle yeşili korumak ormanlarımızı muhafaza etmek de iklim krizi çerçevesinde kuraklıkla mücadele eylem planı çerçevesinde en önemli hususlardan birisi yeşili korumak, sürdürülebilir orman yönetimini tesis etmek önem arz ediyor. 3 bin fidan şu an dikilmiş olacak. Bu bir seferberlik halinde 365 gün devam ediyor” dedi.
2024 yılında çıkan orman yangınlarına 5 bin 250 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü söyleyen Orman İşletme Müdürü Fatih Öztürk, “Yaklaşık hektara bin 600 adet fidan dikiyoruz. Bu şekilde ağaçlandırma faaliyetlerimize başlamış olduk. Burada saha temizliğimiz yapıldı. İl genelinde 2024 yılı içerisinde 5 bin 250 hektar alan yandı. 198 adet orman yangını çıktı” diye konuştu.
Etkinliğe Manisa Valiliğinin yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş da fidan dikerek destek oldu.



Devrilen traktörün altında kalan çiftçi hayatını kaybetti

Saruhanlı’da feci kaza!..

Manisa FK düşme potasına girdi

Tarımın kalbi 4 gün boyunca Manisa'da attı

Basketbol Süper Ligi: Glint Manisa Basket: 82 - Trabzonspor: 93

Manyetik titreşimlerle, bağımlılığa karşı 'Sil baştan tedavi'

Süt toplama merkezine giden kadın kullandığı traktörün altında kaldı

Motosiklet kazası: 1 ölü

Eski başkan araç kullanırken kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

TDED Manisa Şubesi Türkiye Birincisi Oldu

Salihli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’ndan Unutulmaz Cumhuriyet Konseri

Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 6 Yaralı

Elektrikli kabus: 18 milyonluk Porsche alev aldı, iş adamı canını zor kurtardı

Saruhanlı'da vefat...

Tıp Fakültesi öğrencileri 'lösemili' çocuklara dikkat çekti

Japon şef Türk zeytinyağlarını harmanlayarak Uzak Doğu'ya tanıtıyor

Kocaeli'de parfüm deposunda çıkan yangında 6 kişi hayatını kaybetti

Elektrikli ve hibrit otomobillerde gözle görülür artış! Zamlar benzin ve motorin satışlarını düşürdü

Ticaret Bakanlığı'ndan 'Gizemli kutu' kararı: Satışlar tamamen yasaklandı

Şeytana pabucunu ters giydirecek haraç yöntemi

Oyuncu Kıvanç Kasabalı'nın babası hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 11.11.2024 15:04:00 1017 0
Tarih: 11.11.2024 15:04 Güncelleme: 11.11.2024 15:04
Haberi Sesli Oku