Yakılarak öldürülen Figen Çoban cinayetinin iddianamesi hazırlandı
Muğla'nın Yatağan ilçesinde, Ocak ayında meydan gelen olayda evinde üzerine benzin döküp kendini ateşe verdiği iddia edilen Figen Çoban'ın (40) , eşi M. E. A. Ç. , kayınbiraderi S.Ç. ve kayınvalidesi H.Ç. tarafından yakıldığının ortaya çıktığı olayla ilgili Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma dosyası ve fezlekesinde yapılan inceleme sonrası Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı.
21 Ocak’ta Muğla’nın Yatağan ilçesi Yeşilbağcılar Mahallesi'nin Dağdibi mevkiinde, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan S.Ç. , yengesi Figen Çoban'ın öldüğü ihbarında bulunması üzerine bölgeye jandarma ekipleri ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan ilk incelemede Figen Çoban’ın üzerine benzin döküldüğü ve hayatını kaybettiği belirlendi. Çoban'ın cesedi, jandarma ve savcının incelemelerinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Yatağan Turgut karakol komutanlığı görevlileri, Çoban'ın şüpheli bulunan ölümüyle ilgili yaptığı araştırma sonucunda M.E. A. Ç. ,S. Ç. , H. Ç. ve komşusu V. S.'yi, savcılığın talimatıyla gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3’ü 'Kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı. Komşusu V.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Figen Çoban'ın ölümüyle ilgili hazırlanan iddianame, Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan İddianamede, M. E. A. Ç. , kardeşi S.Ç. ve annesi H. Ç.'nin şüpheli ve çelişkili durumlarının, olayın intihar olmadığını gösterdiği ifade edildi. M. E. A. Ç.'nin olay sırasında alkollü olduğu, olay tarihinde ve önceki dönemlerde de eşine şiddet uyguladığı, kendisini aldattığını düşündüğü iddianamede yer aldı. Figen Çoban'ın başına aldığı darbe etkisiyle hareket kabiliyetinin kısıtlandığı, sırtüstü yatar vaziyetteyken üzerine hızlandırıcı madde dökülüp yakıldığı, çakmağın elinin yanına yerleştirildiği de belirtildi. İddianamede, çiftin 6 yaşındaki oğullarının Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Adli Görüşme Odası'nda alınan ifadesinde, babasının annesini yaktığını anlattığına da yer verildi.
Şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri vurgulanırken, M. E. A. Ç. ve kardeşi S. Ç.'nin 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramadan önce yanan cesedin fotoğrafını çektikleri de iddianamede belirtildi. Sanıklardan Figen Çoban’ın kocası M. E. A. Ç. , S. Ç. ve H. Ç.'nin 'Kadına karşı kasten öldürme', 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme', 'Eşi kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve sanık V. S. 'nin ise 'Suçluyu kayırmak' suçundan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.



METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Rektör Kibar fakültelerde ilk ders heyecanını paylaştı

Jandarma'dan incir hırsızlarına suçüstü

Enes Pınar'dan bronz madalya

MasterChef’te haftanın eleneni belli oldu

Akbelen’deki ormana sabah baskını: Zehra Nine henüz 1 gün önce hayatını kaybetmişti

Bankacı kılıklı dolandırıcılara dev operasyon: 53 tutuklama

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 11.05.2023 09:28:00 1051 0

Tarih: 11.05.2023 09:28 Güncelleme: 11.05.2023 09:28
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 08:01:00