HABER MERKEZİ - Op. Dr. Günay Çavdar, hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenme, sürekli bilgisayar başında oturmak, stres, uykusuzluk, yetersiz su tüketimi ve uzun süre aynı pozisyonda çalışmak birçok hastalığa davetiye çıkardığı gibi bölgesel yağlanmanın da başlıca sebeplerinden biri olduğunu söyledi.

Toplumda oldukça fazla görülen bölgesel yağlanmaya bazen tek başına diyetin çözüm olamadığını anlatan Çavdar, konuya ilişkin yaptığı değrelendirmede şunları kaydetti; “Bu durumda da Liposuction devreye giriyor. Ancak bir çok kişi de şöyle bir yanılgı var. ‘‘Liposuction zayıflatır ! ’’Bu kesinlikle yanlış bir düşünce Liposuction bir zayıflama yöntemi değil vücudun tamamını veya bazı bölgeleri şekillendirmek için kullanılan yöntemdir.

Liposuction (Türkçe adı ile yağ emme ameliyatı) alınacak yağ dokusuna yakın bölgelerde yapılan milimetrik kesilerden özel kanüller ve tıbbı vakum cihazı yardımı ile yağın mekanik yöntemle parçalanarak vücut dışına alınmasıdır. Bu yöntem 1980’lerde keşfedilip popülerleşmiş ve dünyada en çok yapılan estettik ameliyat olmuştur. Liposuction’un yaygınlaşıp birinci sıraya oturmasındaki başlıca sebebi yöntemin basit uygulanıp ,hasta memnuniyeti sağlayan etkin ve kaliteli sonuçlar alınmasıdır. Yöntemin başarısına katkıda bulunan durumlar vardır ;cildin diriliğinin ve esneme kabiliyetinin yüksek olması yağ dokusunun daha kolay emilmesini sağlar. Sarkık ve gevşek ciltli orta ve ileri yaş hastalarda yağ alması sonucu nadir olarak cilt toparlamayabilir ve sarkmalar olabilir.

Teknikteki ilerlemeler yağ emme ameliyatını lazer destekli yapılabilmesine olanak kılmıştır. Lazer enerjisi ile yayılan ısı derinin alt tabaklarında ciltteki fibroblast hücreleri çoğaltır ve esnekliğini sağlar. Hücre ve proteinleri uyararak sıkılaşmayı hızlandırmakta daha homojen bir yağ alınımı sağlanmakta ve pürüzsüz sonuç elde etmekteyiz. Ameliyat sırasında dokuya verilen hasar minimuma indiği için morluk şişlik ve sertlikler daha az olmakta ve hasta daha kolay sosyal ve iş hayatına dönebilmektedir. İyileşme süreci tüm hastalar için aynı olup, lazer lipoliz yöntemi ile 1.5 -2 ay, liposuction ile 4,5 -5 ay sürmektedir. Yapılan bölgeye ve hastanın durumuna göre çoğu zaman bandaj veya korse kullanılmamaktadır. Ancak alınan yağ miktarına ve kullanılan metoda göre korse veya bandaj kullanımına doktor tarafından karar verilebilir. Bu durumda hasta korse kullanmak zorundadır korse ve ya bandaj kullanımı 2 ile 4 hafta arasında değişmektedir.

Hastalarımız şunu unutmamalarıdır ki liposuction zayıflama veya kilo vermek için yapılacak operasyon değildir. Vücudun tamamını veya bazı bölgeleri şekillendirmek için kullanılan yöntemlerdir. Her iki yöntemde spor ve ya diyet yapıp belli kilo verdikten sonra vücudun farklı bölgelerinde (basen,popo,kol,göbek altı,sütyen altı,) kalan yağ miktarlarını azaltıp cildi gererek daha güzel ve daha sıkı bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Doğum sonrası göbek bölgesinde biriken yağların yok edilmesinde kadınlar tarafından tercih edilen yöntemdir. Hormon tedavisi esnasında alınan kilolar liposuction yöntemi ile daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde eritilerek kişinin tedavi öncesi eski kilolarına dönmeleri sağlanır. Lipocustion hem kadın hem erkek hastalar için vücutlarında rahatsız oldukları fazla yağ dokusundan kurtulmak için başvuracakları en kesin ve sağlıklı bir yöntemdir.” 



Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
3.09.2014 08:58:27 748 0

Tarih: 03.09.2014 08:58
Haberi Sesli Oku
5.05.2025 11:04:00