SALİHLİ - Salihli ilçesinde Bulgaristan, Romanya, Almanya ve Letonya´dan gelen öğrenciler, mehter eşliğinde şehir turu atarak, ?Ölürüm Türkiyem? türküsünü söyledi. 
Salihli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında hazırladığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklen ?I Have A Dream? projesi kapsamında Bulgaristan, Romanya, Almanya ve Letonyalı öğrenciler Salihli´ye geldi. Öğrenciler, öğretmenleri ve projenin ev sahibi olan Salihli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile birlikte mehter eşliğinde şehir turu atıp, Kent Meydanı´na kadar yürüdü. Burada mehter eşliğinde "Ölürüm Türkiyem" türküsünü söyleyen öğrenciler, başta ırkçılık olmak üzere tüm ayrımcılığın bitmesi için 54 güvercin uçurdu. 
Proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Nazan Güvenç, ?Ayrımlardan kastımız, engelli, cinsiyet, sosyal statü, din, dil ve ırk gibi pek çok ayrımcılığa karşı mücadele etmek için toplamda 5 ülke birleştik, bir mücadele başladık. Türkiye´nin liderliğinde oluşan proje ortaklarımız arasında Bulgaristan, Romanya, Almanya ve Letonya yer alıyor? dedi. 
Proje kapsamında Türkiye´ye gelen Roman öğrencilerden Gabriela İoana, ?Projemiz farklı ırklar, farklı dinlerin bir araya gelmesinden oluşmaktadır. Irk ayrımcılığa değinip, bütün dünyadaki insanların eşit olduğuna inanıyoruz? dedi. Proje kapsamında Türkiye´de olmaktan mutlu olduklarını ifade eden İoana, ?Türk insanı ve öğrencilerden, onların geleneksel yemeklerinden kültürlerine kadar birçok paylaşımlarını ve bilgilerini öğrendik. Her insanın daha fazla toleranslı olması gerekiyor. Kısacası biz hepimiz insanız ve mükemmel değiliz? dedi. 
Salihli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Kıvrak ise, ?Projemiz şuan dünyada çeşitli ülkelerin, çeşitli toplumların birbirleriyle menfaat ve çıkar çatışmasının, kavgaların, savaşların yapıldığı bir ortamda biz bu topluma inancımız gereği bir Müslüman olarak ırk ayrımının olmadığı, renk ayrımının olmadığı, cinsiyet ayrımının olmadığı, engelli ayrımın olmadığı bir toplumun hayalini anlatmaya çalışıyoruz? dedi. 



Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 4.05.2018 10:27:22 776 0
Tarih: 04.05.2018 10:27 Güncelleme: 04.05.2018 10:27
Haberi Sesli Oku