SARUHANLI -  Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği iş birliğinde  “VI. Uluslararası X. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi” düzenlendi. Çevrimiçi yapılan  kongreye; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan,  Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Psikiyatri Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatma Öz’ün yanı sıra yurt içinden ve dışından pek çok ülkeden alanında uzman akademisyenler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Hakan Atılgan, “Ülkemizde ilk defa beş yıllık akreditasyon alan üniversitemizin temel amaçlarından biri ‘Huzurlu ve Güvenli Kampüs’ anlayışını öğrencilerimize, çalışanımıza ve misafirlerimize sunmaktır. Buna yönelik ruh sağlığı hizmetlerimizi merkez kampüsümüzde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimizde, Sağlık Kampüsümüzde ise Tıp Fakültesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği merkezinde vermekteyiz. ‘Ruhun Şarkısı İyileştirir Sevgide Birleştirir’ teması ile ruh sağlığı hizmetlerimizi, 500’e yakın katılımcı sayesinde dünya ülkelerine, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden ulaştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hemşirelik Fakültemiz, verdiği bu ruh sağlığı hizmetlerinin katkılarını, gerek akreditasyonun sürdürülmesinde, gerekse ‘Araştırma üniversitesi’ faaliyetlerinde görünür hale getirmiştir, emek verenleri kutluyorum” diye konuştu.

“Yaptığınız işi sevin”

Ülkemizde yaşanan çeşitli afetlerde ruh sağlığı desteği için bir takım etkinlikler düzenlediklerini belirten Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Ruh sağlığı profesyonellerinin işi, her ne olursa olsun ‘bireyi gerçeğe çekmektir’ düşüncesi ile hizmet vermektir. Bu doğrultuda; küresel salgında, İzmir Depreminde, Karadeniz Bölgesindeki selde toplumun ruh sağlığını güçlendirmek için emek verdik. Bu sene 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü kapsamında ülkemizin her bölgesinde etkinlikler düzenledik. Bugün, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği olarak iyileşip güçlenen beden ve ruhlarımıza en bakir duygumuz olan sevgiyi aşılamayı amaçlıyoruz. Sevmenin bir çeşidi de yaptığımız işi sevmektir. Hemşirelik Fakültesi ailesi olarak bu sene zor koşullarda meslektaş yetiştirmede HEPDAK oluru ile Ülkemizde ilk defa 5 yıllık tam akreditasyon aldık.  Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, göreve geldikleri ilk günden itibaren kurumsal akreditasyon, araştırma üniversitesi ve öğrenci odaklı çalışma hedefleri ile bizlere liderlik yapmış, bu hedeflerle ‘Yaptığınız işi sevin’ mottosunu, bizlere sundukları imkanlarla sağlamıştır. Kendisine Fakültem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üç gün süren kongre boyunca;  Kendini ve Diğerini Sevebilme, Beden ve Ruhun Ritmi, Değişen Dünyada Varoluş, Sevgiyle İyileşme, Koşulsuz Sevebilme gibi temalarla katılımcılar bilgilendirildi.  



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 28.10.2021 10:31:00 1038 0

Tarih: 28.10.2021 10:31 Güncelleme: 28.10.2021 10:31
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00