ÇEVRE - Vestel, sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında yaptığı sosyal sorumluluk projesi ile engelli hayvanları hayata bağlayacak bir çalışma gerçekleştirdi.

Yardıma ve bakıma muhtaç engelli hayvanlara kullanım ömrünü tamamlamış ürünlerin parçalarından yürüteç tasarlayan Vestel tüm Türkiye´deki engelli hayvanlara ulaşmayı hedefliyor. Geri dönüşüme giden ürünlerin parçalarından yapılan yürüteçler aynı zamanda kalıcı felci olmayan hayvan dostlarımızın tedavileri sırasında egzersiz yapabilecekleri birer araç olarak da kullanılabilecek. 

Daha çok engelli hayvanın hayata bağlanması için, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapan Vestel, ilk etapta Manisa Hayvan Barınağındaki engelli hayvanları, devamında Manisa Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Türkiye´deki Belediyelere bağlı tüm resmi barınakları proje kapsamına alacak. Projenin protokolü ise 3 Ekim Çarşamba günü Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan barınağında yetkililerin katılımı ile imzalandı. 

Proje hakkında konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ?Vestel olarak insanlar için üretiyor ama üretim yaparken yaşadığımız çevreyi göz ardı etmiyoruz. Ürünlerimiz ve üretim süreçlerimizde çevreye zarar vermemeyi çok önemsiyoruz. Arkadaşlarımızın geri dönüşüme ayrılan Vestel ürünlerinden elde ettikleri malzemeler ile tasarladıkları yürüteçler, hayvan dostlarımızı yeniden hayata kazandırıp onlara can oluyor. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile başlattığımız bu iş birliğinin tüm Türkiye´ye yayılmasını temenni ediyoruz? dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konu ile ilgili, ?Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve Vestel Beyaz Eşya iş birliğiyle felç geçiren hayvanlarımız için ?Felçli Hayvan Bakım Yeri? projesi oluşturulmuş ve yapım işi 2017 yılı Ekim ayında, yani geçtiğimiz yıl tamamlanmıştır. Ayrıca daha fazla felçli hayvana barınacak yer sağlamak maksadıyla felçli bölümümüzün kapasitesi de artırılmıştır. Bu kapsamda geçici hayvan bakımevimizde bulunan 8 adet felçli köpeğimizin rehabilite edilmesi için kullanmakta olduğumuz yürüteçlerin geliştirilerek Türkiye genelinde bulunan geçici hayvan bakımevlerindeki felçli hayvanlara da uygulanmasını arzu ettik. Bu bağlamda Vestel öncülüğünde bu projeyi hayata geçirmek için karşılıklı çalışmalar yapıldı. Trafik kazası, silahlı yaralama ya da insan eliyle oluşan yaralanmalardan dolayı zarar görmüş olan hayvan dostlarımıza adeta bir umut olan bu güzel projeyi tasarlayan, hayata geçiren ve ön ayak olan herkesten Allah razı olsun diyorum. Manisa´nın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hem şahsım adına, hem hemşerilerim adına bu güzel projeye öncülük eden herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu. 

Sürdürülebilirlik kapsamında yapılan bu projenin, Manisa il ve ilçelerindeki hayvan barınaklarının ardından Ege Bölgesi ve sonrasında da tüm Türkiye´yi kapsayacağı bildirilirken, 1 yılın sonunda hedefin 250 engelli hayvana yürüteç sağlamak olduğu belirtildi.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 3.10.2018 15:26:50 1183 0

Tarih: 03.10.2018 15:26
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00