Vestel personelinden başarılı Cilo tırmanışı
Manisa'da faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Vestel'de çalışan ve İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) lisanslı sporcusu olan İbrahim Gürlekci, Türkiye’den 15 ve İran’dan 8 kişinin katıldığı Türkiye’nin en yüksek ikinci doruğu ve buzul dağı olarak adlandırılan Hakkari’de bulunan 4 bin 135 metre yüksekliğindeki Cilo (Reşko) dağına tırmandı. 8 yıl sonra gerçekleşen ilk tırmanış, başarılı bir şekilde tamamlandı.
Gürlekci, 28-30 Haziran tarihleri arasında Yüksekova Doğa Tutkunları tarafından düzenlenen ve faaliyet rehberliğini Kahraman Aytan’ın üstlendiği Cilo (Reşko) dağı alpin tırmanışı gerçekleştirdi. Türkiye ve İranlı sporcular arasında yer alan Vestel personeli Gürlekci de zirve tırmanışını başarılı bir şekilde tamamladı.
Cilo (Reşko) tırmanışı için Gürlekci, 23 kişilik ekiple birlikte 28 Haziran Çarşamba günü ilçeye bağlı 2 bin 100 metre rakımdaki Serpil yaylasından dağın 4 bin 135 metre rakımlı zirvesine ulaşma hedefiyle tırmanışına başladı. 2 bin 930 metredeki Horkedim Talane Yaylası'ndaki kampa ulaşarak ilk geceyi buradaki kamp çadırında geçiren ekip, bir sonraki gün yeniden tırmanışa başladı. 29 Haziran Perşembe günü saat 21.00'de zirve tırmanışına başladıklarını ve yükseldikçe rotanın daha heyecanlı olduğunu belirtilen Gürlekci, ufak çaplı molalar eşliğiyle sırt hattına ulaşan dağcıların 25 dakika mola sonrası sırt hattından geçişleri için sabit hat kurarak teknik ekipmanlarıyla güvenli bir şekilde hattan geçtiklerini ve dağcıların 09.00’da Türkiye’nin ikinci yüksek doruğu Cilo (Reşko) zirvesine ulaştığını belirtti. Dağcılar, birbirinden güzel zirve hatıra fotoğrafları çekerek zirve defterine bir kaç hatıra cümle bırakarak zirveden ayrıldı.

Sekiz yıl sonra bir ilk
Gürlekci, buzulları, yaylaları ve endemik çeşitliliği ile muhteşem bir yer olan ve dört mevsimin bir arada yaşandığı Cilo Dağı’nda dağcılık yapmanın zorluklarını ve güzelliklerini yaşadığı anlatarak, Reşko dağına 8 yıl sonra ilk çıkan dağcılar olduklarını kaydetti.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 4.07.2023 15:25:00 771 0

Tarih: 04.07.2023 15:25 Güncelleme: 04.07.2023 15:25
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00