MANİSA - Vestel İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan, Vestel Şirketler Grubu Elektronik Operasyonlarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi İhsaner Alkım ve Vestel Şirketler Grubu Beyaz Eşyadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Nedim Sezer; Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ve Manisa Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. A. Kemal Çelebi´yi ziyaret ederek, Manisa Teknokent´te incelemelerde bulundular. Ziyarette Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Doç. Dr. M. Ali Çipiloğlu ve kuruluş süreci başlayan Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ali Murat Çelebi de hazır bulundu. 

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Erdoğan, Alkım ve Sezer´e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

Prof. Çelebi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Manisa Teknokent olarak; Manisa´nın, bölgenin ve ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çalıştıklarını, işletmeler ve kurumlar arasında işbirliği içinde kalite ve yenilikçilik kültürünü geliştirerek, şirketlere ve piyasaya bilgi ve teknoloji transferini organize etmek, yeni ve sürdürülebilir inovasyon temelli şirketlerin gelişimini aktif olarak desteklemek ve bulundukları bölgenin rekabetçilik gücünü yükseltmek amacında olduklarını ifade etti. 

Bu çerçevede ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin Ar-Ge potansiyeline ve yenilikçi teknoloji üretebilme yeteneğine katkı sağlayarak, üniversite-sanayi işbirliği optimizasyonu ile bölgemizde ve ülkemizde teknoloji üretiminin ve birikiminin yönlendirilmesinde büyük bir rol almak istediklerini belirtti. 

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, ?Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 1.500 akademik personeli ve 50.000 öğrencisi ile bölge ve ülkemiz açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli, Manisa Teknokent´in 2017 Ocak ayında faaliyete geçmesiyle daha etkin ve verimli bir şekilde bölgemiz ve ülkemizin yararına kullanmak istiyoruz. Dolayısıyla, ülkelerin teknoloji üretmeleri ve kalkınmaları, üniversite-kamu-sanayi işbirliği stratejilerinin doğru bir biçimde konumlanmasına ve yürütülmesine bağlıdır. Bu işbirliğinin sağlanmasında teknokentler önemli bir arayüz fonksiyonunu yerine getirecektir. Özelde Manisa´nın, genel anlamda ülkemizin çok özel, küresel bir değeri olan Vestel´in bu işbirliği stratejisinde bize desteği çok önemlidir. Teknokent´te Vestel´in yer almasını arzu ediyoruz? dedi. 

Vestel İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan, ?Vestel olarak ülkemizin kalkınması için çalıştıklarını ve yerelde Manisa´ya karşı da sosyal sorumluluklarının olduğunu ifade etti. Son yıllarda MCBÜ´nün işbirliği çabalarını takdirle karşıladıklarını ve bu çabayı karşılıksız bırakmayacaklarını ifade etti. Bu çerçevede Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Teknokent ile işbirliğine her zaman açık olduklarını belirtti. Manisa Teknokent´te Vestel olarak faaliyette bulunabileceklerini belirterek, aynı zamanda,  Manisa Teknokent´in ortaklık yapısı içerisinde de yer alabileceklerini ifade etti.

Heyet daha sonra, Manisa Teknokent tesislerini ziyaret etti. Vestel İcra Kurulu Başkanı ve üyeleri tesis hakkında Genel Müdür Prof. Dr. Hüseyin Aktaş´tan teknik bilgiler aldı. Manisa Teknokent´in lokasyon olarak uygun olduğu ve tesis olarak beğendiklerini ifade ettiler ve özellikle orta ölçekli firmaların Ar-Ge potansiyelleri açısından çekim alanı olmasına yönelik rekabetçi avantajlarının önemini vurguladılar.  

Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, üniversiteye ziyaretleri ve Manisa Teknokent´e destekleri için Vestel İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan ve icra kurulu üyeleri İhsaner Alkım ile Nedim Sezer´e teşekkür etti. 



Saruhanlı'da Sporcu Aile Örneği: Kaya Kardeşler Başarıdan Başarıya Koşuyor

Muay Thai’den, Başkan Cıllıya Teşekkür Ziyareti

Şampiyon bek Gümülceli'de

17 yaşındaki Arda Dirmilli ağır yaralandığı kazadan 10 gün sonra hayatını kaybetti

Çınarobaspor'dan Arçil bombası

İsrail önce sivilleri öldürdü sonra ‘terörist’ ilan etti: Katledilen her 6 kişiden 5’i…

Eşini hastanede silahla ağır yaraladı

Kırkağaç’ta orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Demirköprü Barajı'nda 114 kiloluk yayın balığı yakalandı

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Manisa FK’li Çınar Arslan Bodur’a milli davet

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Başkan Akın Ergenekon Mahallesi’nde incelemelerde bulundu

Turgutlulu minik yüzücüler başarı belgelerini aldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

Saruhanlı'da Vefat...

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 13.12.2016 12:16:11 973 0

Tarih: 13.12.2016 12:16 Güncelleme: 13.12.2016 12:16
Haberi Sesli Oku
22.08.2025 10:31:00