Anahtar Kelimeler: Vatandaş Esnaf Hakkını Helal Etmiyor

SARUHANLI - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen meclis genel kurulunda son açıklanan esnaf destek paketi üzerinden iktidara yüklenerek “  Vatandaş da esnaf da iktidara hakkını helal etmiyor” dedi.

İktidar tarafından pandemi sürecinde en çok fedakarlık yapması beklenen kesim olan esnafların sorunlarına, göstermelik destek paketleri ile çözüm bulunamadığını ifade eden Başevirgen, “ Verilen destek yandaş şirketlerin silinen vergi borçlarına bile yetişemiyor. Açıklanan son esnaf destek paketi de esnaflarımızın derdine çare değil. Bu destekten esnaflarımızın çoğu yararlanamıyor.” Diye konuştu.

“Borçları Yapılandırdılar, Dükkanları Kapattılar”

Mart ayında, daha önceki borçları yapılandırılan ve taksitleri devam eden esnafın, kalan taksitlerinin  6 ay süreyle ötelendiğini hatırlatan Başevirgen, “ Esnaflar, dükkanlarını açıp borçlarını ödemeye başlayacağı zaman yeni bir kapanma kararı ile tekrar feda edildiler. Borçlarını önceden yapılandıran esnaf, kapalı tutulan iş yerleriyle, kazanamadıkları parayla borçlarını nasıl ödeyecek? Faturalar, kiralar, vergi borçları birikti. Verilen 3 bin ve 5 bin TL’lik destekler devede kulak kaldı.” Dedi. 

“Fatura Neden Esnafa”

AVM’lerin açık, toplu taşımaların dolu, fabrikaların ise aralıksız çalıştığını söyleyen Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “ Pandeminin faturası neden küçük esnafa kesiliyor? Kapanma sürecinde 16.5 milyon işçi yasaktan muaf tutularak çalıştırıldı. Hayat neredeyse normal akışında devam etti. Pandemiyi arttıran, esnafın dükkanına girecek olan birkaç müşteri mi?” diye sordu.

“Verilen Destekler Yapılan Zamlarla Geri Alındı”

Esnafa yeterli desteği vermeyen iktidarın zam üstüne zam yaparak verdiği desteği de geri aldığını söyleyen Başevirgen, “ İktidar zam üstüne zam yağdırmaya devam ediyor. Verilen desteğin kaynağı yine vatandaş oldu. Akaryakıta yapılan fahiş ÖTV zammı ile esnafa verilen destek, esnafın cebine giremeden geri alındı. Vatandaşına destek olacağına yükünü daha arttıran bir iktidar ile karşı karşıyayız. İktidar boşuna helallik beklemesin, vatandaş da esnaf da hakkını helal etmiyor.” Diye konuştu.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 21.05.2021 05:42:00 984 0
Tarih: 21.05.2021 05:42 Güncelleme: 21.05.2021 05:42
Haberi Sesli Oku