Anahtar Kelimeler: Vatan Aşkı Engel Tanımadı

SARUHANLI - Saruhanlı´da engelli bireyler bir günlüğüne asker üniforması giymenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadı. 

Engelliler Haftası kapsamında temsili olarak bir gün askerlik yapan engellilerin yemin töreni, Manisa İl Jandarma Komutanlığı´nda gerçekleştirildi. 

Manisa jandarma Alay Komutanlığı´nda gerçekleşen törende yemin eden 10 engelli birey vatan görevini getirmenin gurunu yaşarken yenin töreni sırasında aileler duygusal anlar yaşadılar. 

Saruhanlı Engelliler Derneği başkanı Hüseyin Usman Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ;Derneğimizin üyesi olan 10 kişiyi kıymetli o kadarda değerli arkadaşlarımızı temsili dahi olsa vatan görevini gerçekleştirmiş olmalarının sevincini yaşıyoruz.

Bu güne kadar çeşitli hastalık ve engelleri nedeniyle askerlik vazifesini gerçekleştiremeyen dernek üyesi engelli kardeşlerimiz için yemin töreniyle kutsal vazifeyi yerine getirmelerini sağladık. Fiziken engelli olabilir insan düşüncelerde engelli olmasın. 

Engelli arkadaşlarımız bugün nasıl bir asker olunacağını bizlere ve halkımıza, tüm dünyaya gösterdiler. Engelli arkadaşlarımıza şunu belirtmek istiyorum sizler artık vatanımızın bölünmez bütünlüğünü savunan al bayrağımızı ilelebet dalgalandırmaya yemin etmiş birer Mehmetçiksiniz. 

Askerlik mükellefiyeti asker millet kavramının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden Türk ulusu için onur vesilesidir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde 2003 yılından itibaren her yıl düzenli olarak uygulanan temsili askerlik faaliyeti icra edilmeye başlanmıştır. 

Bu gün burada sizler, bizlere ve bütün dünyaya yüreğinizle nasıl Türk askeri olacağınızı gösterdiniz. Sizlerle gurur duyuyorum ve tüm askerlerimizi rabbim korusun inşallah.  Vatan, millet, bayrak aşkıyla çarpan yüreğiniz güzel vatanımızın bir teminatıdır. 

Engelli arkadaşlarım ve ben Türk vatandaşı, Türk askeri olmanın gururunu vatan borcumuzu ödemenin ve her ne şartta olursa olsun vatana hizmet edeceğimizin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bizleri şanlı bayrağımız altında Türk Ordusunun bir ferdi olma onurunu Atatürk´ün çocukları, evlatları olduğumuzu bizlere yaşattığınız için başta Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Manisa Garnizon Komutanımıza Saruhanlı İlçe Komutanımıza teşekkür ediyorum.



SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 22.05.2019 10:13:15 1021 0
Tarih: 22.05.2019 10:13 Güncelleme: 22.05.2019 10:13
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri