MANİSA - Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. 
Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, Vali Bektaş'a kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek Yunusemre'de 89 mahalle muhtarının görev yaptığını söyledi. Pehlivan, muhtarlar olarak ücretsiz ulaşım kartı için Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptıklarını belirterek, halk otobüslerinde 65 yaş üstü kartlar basıldığı zaman ‘ücretsiz kart' sesli ikazının yaşlıları rencide ettiğini, bunun düzeltilmesi için her toplantıda dile getirmek istediklerini ifade etti. Pehlivan, Muhtarlar olarak bu anlamda çok şikayet alıyoruz. Buna gerek olmadığına inanıyoruz. Biliyorsunuz garaj yeri değiştirildi, halkın ulaşımında maddi olarak ciddi sıkıntılar var. Öğrencilerin ulaşım sıkıntıları var, garajda iniyorlar otobüse biniyorlar, bu bütçelerine uygun olmuyor, ayrıca öğrencilerimiz zamanla da yarışıyorlar. Sayın Valim bu konularda sizden destek bekliyoruz” dedi.
Vali Erdoğan Bektaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Aşağı yukarı seçimin üzerinden bir yıl geçti. Hepinizi yeni görevlerinizde kutluyorum, başarılar diliyorum. Eski şartlarla yeni şartlar çok farklı. Artık belediyelerle işbirliği dönemi yaşamak durumundayız. Büyükşehir Belediyesi'nin sınırları merkez ilçe hudutlarıyla sınırlı iken şimdi tüm il hudutlarıyla sınırlı. Büyükşehir belediyelerin gelirleri de görevleri de ciddi anlamda arttırıldı. Doğrusu ne vatandaşımız, ne biz, ne de belediyeler bu işin tam farkında değil, yavaş yavaş bu farkındalık oluşacak. Hepimize bu anlamda görev düşüyor ve belediyelerin yeni pozisyona kendilerini uyarlaması lazım. İlçe belediyeleri de eskiye göre az alandan sorumlu hale geldiler. Valilik ve kaymakamlıklar neredeyse tamamen bir denetleme misyonuna doğru çekilmiş durumdalar. Bu geçiş sürecinde bir kısım sorunların çıkmasını bekliyorduk, nitekim çıktı. Bunlardan düzeltilen ve daha düzeltilemeyen şeyler var. Vatandaş da olan biteni izliyor, herkese notunu veriyor. Yarın da notunu nasıl verdiğini seçim sandıklarını açtığımızda göreceğiz. Kim ne not aldı ortaya çıkacak. Biz de belediyelerimizle konuşuyoruz. Tabii ki kolay değil. Belediyemizin sorumluluk alanı ve sorumlu olduğu konular belki de 10 katı büyüdü ve ona uygun yapılanması gerekiyor. Yapılanıyorlar da. Yeni kurumlar oluşturdular, atamalarını yaptılar, şantiyelerini kuruyorlar, çalışıyorlar. Bir kış geçirdik, kış biraz daha ağır geçti. Sizler epey sıkıntıları yaşadınız, bizler de biliyoruz. Bizimle alakalı tarafları da var. Belediye ile alakalı kısımları daha fazla, çünkü daha çok belediyelerin sorumluluğuna giren hususlar. Bizi elektrik çok yordu, oradaki özelleştirmeden kaynaklanan kısımları olduğu gibi, asıl alt yapının yetersiz olmasından kaynaklanan sorunlar oldu. Bizler işin kolayına kaçarak, özel şirkete kabahat bulmaya bakıyoruz, bu çok doğru değil. O şirket ne kadar çok elektrik satarsa o kadar çok kazanacak. Elektrik kesintisi onların karına değil, onlarında zararına. Ama elektrik kesintisinin kaynaklandığı alt yapıyı yenilemek, geliştirmek de onların elinde değil, onlara verilen ödeneklerle sınırlı çalışıyorlar” diye konuştu.
Vali Bektaş, enerji konusunda her zaman şikayetlerin, sıkıntıların dile getirilmesini söylediğini ancak bunun suç işlemek olarak anlaşılmaması gerektiğini söyledi. Vali Bektaş, Önümüzde bir genel seçim var. Önümüze her siyasi grubun elemanı gelecek, sizden yetki isteyecek, sizin sorunlarınızı dinleyecek, sizler de anlatacaksınız. Herkes kendine göre bir çözüm bulacak, ona göre oy alacaklar ve gelecek dönem iş başına gelecekler. Sorunlar içimizde kalmasın, hep dillendirelim. Yazılı, sözlü medyayı kullanarak da sorunlarımızı dillendirelim” şeklinde konuştu.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 10.03.2015 09:27:50 949 0

Tarih: 10.03.2015 09:27
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00