MANİSA - Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştiren Vali Karadeniz, Mülki İdare Amirliğine ilişkin bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Vali Karadeniz, öğrencilerin merak ettikleri konulara ilişkin sorularını da yanıtladı.

Öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide yönetim faaliyetlerinin içinde beş ana kavramı yönetmenin olduğunu belirten Vali Karadeniz, “Bunlardan birincisi bize yasaların, yönetmeliklerin, anayasanın vermiş olduğu görevler. İkincisi bu işleri yönetirken insan kaynaklarından istifade ediyoruz, insan kaynaklarımızı yöneteceğiz. Üçüncüsü bunları yapmak için bir bütçeye ihtiyacımız var. Dolayısıyla bütçemizi yönetmek zorundayız. Dördüncüsü olarak halkla ilişkiler ve basın bölümü var. Bu da çok önemli bir yönetim. Beşinci olarak yöneteceğimiz şey ise zamandır. Bu beş maddeyi ne kadar iyi yönetirsek başarı da o kadar artacaktır” dedi.

‘Öngörü yeteneği güçlü olan insan yönetimde başarılı’

Vali Karadeniz, öğrencilere derslerde elbette ki teoriler verildiğini dile getirerek; “Derslerde kuralların anlatılması size bir misyon yüklüyor. Karşılaştığınız sorunlarla nasıl mücadele edeceğinizle ilgili sizin kişiliğinizin gelişmesine ve az önce saydığım beş maddeyi yönetmekle ilgili bir misyon yükleniyor. Bundan sonrasında ise kişisel yönetim sanatı devreye giriyor. Özellikle öngörü yeteneği ne kadar güçlü ise bir insanın bu beş şeyi o kadar iyi yönetebildiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Yönetim konusunda da gruplandırma yapılacak olursa yönetimi üç gruba ayırmak gerektiğini söyleyen Vali Karadeniz, “Birincisi herkesin kişiliği ve çalışma şekli farklıdır. İkincisi her yaşadığımızdan çıkardığımız dersler vardır. Bu sadece öğrencilik yıllarında aldığımız dersler değil yönetirken de ders alıyoruz. Tecrübe dediğimiz şey yaşadıklarımızdan aldığımız derslerde öğrendiklerimizdir. Ne zaman ki biz ders almayı öğrenmeyi bırakırsak o zaman eskimiş, yaşlanmış hale geliriz. Belki o mesleki gelişimimizden kendimizi koparmış oluruz. Son olarak da aslında yönetim sanatını fıkralardan da öğreniyoruz. Nasreddin Hoca fıkralarının gerçekten günlük hayatta karşılaştığımız yönetimle ilgili bazı konularda bize çok şey öğrettiğini düşünüyorum.” dedi.

Meslek hayatı süresince karşılaştığı faklı olaylar ve tecrübeleri de öğrencilerle paylaşan Vali Karadeniz, sonuç odaklı çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlara yapılan işleri, kendimizi ve kurumları doğru anlatabilmenin yani yönetimin önemli bir kavramı olan basın ve halkla ilişkiler konusunun önemine değindi.

‘İnsanlara faydalı olmak için çalışmak gerekli’

Öğrencilere, üniversitelerin araştırma yerleri olduğunu söyleyen Vali Karadeniz, sınıfta alınan bilgilerle yetinmeyip bu konulara ilişkin çeşitli araştırmalar yapmanın kendi donanımları için çok yararlı olacağını belirtti.

Para, makam gibi hırslara kapılmadan insanlara faydalı olmak için çalışma ilkesinin benimsenmesinin ve hangi meslek yapılırsa yapılsın bu bilinçle doğru ve dürüst bir şekilde ilerlenirse başarılı olunacağını da söyleyen Vali Karadeniz, söyleşi sonunda öğrencilere başarılar diledi.

Söz alan öğrencilerde Vali Yaşar Karadeniz’i okullarında görmekten, kendisinin bilgi ve tecrübelerini dinlemekten dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.



Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 16.12.2022 09:14:00 870 0

Tarih: 16.12.2022 09:14 Güncelleme: 16.12.2022 09:14
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 08:47:00