MANİSA - Manisa'da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu ile 112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Toplantıları Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yaşar Karadeniz, toplantıda hem GAMER’in işleyişi ile ilgili çalışmaları hem de 112’nin geldiği konumu gözden geçireceklerini ifade ederek “Özellikle 112 ile ilgili son zamanlarda düzenlenen kampanyaların oldukça etkili olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın artık karşılaştıkları tüm acil durumlarda 112’yi arama konusunda bilinçlenmesinde önemli bir yol alındığının farkındayız. Ama bu çalışmaların aynı şekilde devam etmesi gerekiyor. Ben inanıyorum ki artık diğer numaralar unutulacak ve 112 Türkiye’nin tek acil çağrı numarası olarak yerini daha net bir şekilde almış olacak” dedi.

Vali Karadeniz’in konuşmasının ardından Manisa İl GAMER görsel ve işitsel tanıtım materyallerinin sunumu yapıldı. Daha sonra İl GAMER Müdürü Ali Dedeler faaliyetleri hakkında sunum eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.

Kurumlar arası istişare ve değerlendirmenin yapıldığı toplantıda, İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinin yıllık olarak yapılan çalışmaları ve 2021 yılı istatistiki verileri değerlendirildi. Toplantı kurumlar arası koordinasyonun devamının sağlanması konularının görüşülmesi ile sona erdi.

112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Vali Yaşar Karadeniz, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu sonrasında 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı.

112 Acil Çağrı Merkezi'nin 2021 yılı çalışmaları ve çağrı istatistiklerini içeren bir sunum yapılan toplantıda, 2021 yılında Acil Çağrı Merkezine gelen toplam çağrı sayısının 1 milyon 665 bin 316 olduğu, bu çağrılardan 676 bin 597'sinin ilgili kurumlara aktarılarak koordinasyonun sağlandığı belirtildi. Kurumlara aktarılan çağrı sayılarının dağılımının ise; Emniyet 309.492, Sağlık 230.254, Jandarma 50.854, İtfaiye 21.270, Orman 4.707, AFAD 331 olduğu ifade edildi.

Toplantıda ayrıca 2021 yılı asılsız çağrı yüzdesinin Türkiye ortalamasında %68 olduğu bu oranın Manisa'da %56 olduğu, 112 Acil Çağrı Merkezlerini gereksiz yere meşgul eden ve asılsız ihbarda bulunan 26 kişiye toplamda 10.244 Türk Lirası idari para cezası verildiği de açıklandı.

Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirilen toplantılara; 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, İl Jandarma Komutan V. Albay İbrahim Enver Sungur, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Güray Karakaya, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür V. Ali Dedeler ve ilgililer katıldı.

 



Traktör kazasında ağır yaralanan hemşire adayı, yaşam mücadelesini kaybetti

Saruhanlılı 19 yaşındaki genç trafik kazasında hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

AĞIRALİOĞLU’NDAN MANİSA’DA SERT MESAJLAR: “MEMLEKETİN BU HALİNE RAZI DEĞİLİZ”

Saruhanlı'daki sahipsiz köpekler doğal yaşam alanına alınıyor

Paşaköy FK zirvede farkı üç yaptı: 0 - 7

HAYVANCILIĞI BIRAKMA NOKTASINA GELEN BESİCİLER, CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’E GİRDİ MALİYETLERİNDEN DERT YANDI: “ŞAP HASTALIĞI GELMESİN DİYE DURMADAN KİREÇ ATIYORUZ BİRDE KİREÇ MALİYETİMİZ ÇIKTI”

Gümülcelispor 2-2 Yunusemre Belediyespor, Kritik maçta kazanan yok

Spilkent projesinde çalışmalar hızlandı

Sarıgöl’de pekmez yapımına hız verildi

Evde çıkan yangında hayatını kaybetti, 20'den fazla kedi de telef oldu

Otomobil tırla çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Kütahya'da 5 katlı binanın teras katında çıkan yangın paniğe neden oldu

Vali Özkan yaralı polis memuru Hatice Ünal’ı hastanede ziyaret etti

Sarıhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur'dan TARSİM Prim Artışlarına Tepki

Kazada şehit olan Polis Memuru Ali Barut son yolculuğuna uğurlandı

SİMAV’DA DÜZENLENEN ÜÇ ETEK (YIRIKLI) GECESİ RENGARENKTİ

Saruhanlı'da vefat...

Yeniden Refah Partisi Şehzadeler’de Güven Tazeledi: İbrahim Şahin Mazbatasını Aldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 17.02.2022 17:30:00 841 0
Tarih: 17.02.2022 17:30 Güncelleme: 17.02.2022 17:30
Haberi Sesli Oku