Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Saruhanlı`nın Dilek beldesi yolunda yapımı süren Bölgesel Afet Lojistik Depo inşaatı ile Güzelyurt Mahallesindeki 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Vali Savaş, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen ve İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Baltacı ile birlikte Dilek beldesindeki Bölgesel Afet Lojistik Depo inşaatına giderek, yüklenici firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca, olası afetlere hızlı ve etkin müdahale için 15 ilde kurulması kararlaştırılan 2. Tip Bölgesel Afet Lojistik Depoların inşaat çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydeden Vali Savaş, benzer görevi yürüten kurumlarla iyi bir koordinasyon içinde olmaları gerektiğini söyledi.

Deponun tamamlandığında sorumluluk bölgesindeki muhtemel afetlerde hizmet vereceğini anlatan Vali Savaş, 15 metre yükseklik ve 2 bin 400 metre kare kapalı alana sahip olacak deponun lojistik merkezi olarak, acil durumlarda başta İzmir olmak üzere çevre illere de hizmet vereceğini belirtti.

Manisa`da yapımı süren 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Savaş`a, 3 bin 866 metrekare arsa üzerinde, Bodrum, zemin ve üzeri 2 kat ile toplam 4 kattan oluşan merkezin, 3 milyon 111 bin liraya ihale edildiği bilgisi verildi. Merkezin 7/24 saat esasına göre çalışacağı, Büyükşehir Kanunu`yla da kurulacak olan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına bağlı bir müdürlük olarak görev yapacağı belirtildi.

Vali Savaş, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Herhangi bir çağrının nereye yapılacağına ilişkin tereddütle kaybedilen zamanları, kurumlar arası diyalogla haber iletilme esnasında ortaya çıkan sorunları çok yaşadım. Herhangi bir çağrının polisi mi,  itfaiyeyi mi ilgilendirdiği, o an aranan kişinin inisiyatifinde olmaksızın konunun niteliğine göre ortak komutadan müdahale en etkili yöntemlerinden biri" diye konuştu.



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 4.03.2014 12:55:19 459 0

Tarih: 04.03.2014 12:55

Haberi Sesli Oku