MANİSA - Dünya Gümrük Günü nedeniyle Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse ve personeli Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´i makamında ziyaret etti. 
Ziyarette kendilerini kabul ettiği için Vali Güvençer´e teşekkür eden Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladıklarını belirtti. Köse, ?1950 yılında Gümrük İş Birliği Konseyi Sözleşmesi imzalandı. İmzalayan ülkelerden biriside Türkiye. 1952 yılında yürürlüğe girmiş, konsey ilk toplantısını 26 Ocak 1953 yılında gerçekleştirmiş. 1994 yılında adını Dünya Gümrük Örgütü olarak değiştirmiş ve o günden bu yana 26 Ocak günü, alınan bir kararla Dünya Gümrük Günü olarak kutlanıyor. Bu örgütün kurulma amacı uluslararası ticarette formaliteleri azaltmak ve tüm üye ülkelerdeki formalitelerin aynı olmasını sağlamak, karşılaşılan sorunlara öneriler ile çözüm sunmak ve ticaretin kurallarının üye ülkeler arasında aynı olmasını sağlamak. Şu anda 180 ülke bu topluluğa üye ve dünya ticaretinin yüzde 98´ini bu üye ülkeler yapıyor.Her yıl farklı bir sloganla kutluyoruz, bu yılki sloganımız ?Ekonomik Kalkınma İçin Güvenli İş Ortamı´ bu sloganı seçip öne çıkarmaktaki amaç tacirlerin bir yıl içerisinde ticarette yapmaları gerekenleri bilmelerini sağlamak, yapılan kanunları buna göre açık yapmak, yasa dışı işlemlerin önünü kesmek. Güvenli bir ekonomi, yatırımcı için, ticaret için çok önemli. Güvenli bir çalışma ortamı sağlandığında vergi kayıplarını önlüyoruz, iyi kontrol yapmış oluyoruz. Ülkeye yasa dışı girecek olan eşyaların insanlığa ve çevreye vereceği zararın önünü kesmiş oluyoruz.Vergi kaybını önlenip ekonomik sürdürülebilirliğini sağlıyoruz. Bakanlık olarak da bu kolaylaştırmalarda, sadeleştirmelerde önemli adımlar attık. Tek pencere sistemi diye bir sistem kurduk, diğer bakanlıklar arasında izinleri otomatik olarak sistem üzerinde görüyoruz artık. GETAP projesini geliştirdik, bunda tacir işleminin hangi aşamada olduğu takip edilebiliyor. Bu yıl da Gümrük olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, ihracatımız arttı, bizde bu çarkın bir dişlisi olmaktan mutluyuz? dedi.
Vali Güvençer de ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladı ve Manisa olarak ülke ekonomisine önemli katkılar sunduklarını söyledi.



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 27.01.2018 08:27:52 1102 0

Tarih: 27.01.2018 08:27 Güncelleme: 27.01.2018 08:27
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00