KÜLTÜR - Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Gördes´e bağlı Kayacık Mahallesinde bulunan yaklaşık bin metre yükseliğindeki Şahin Kayası´na tırmandı. 
Manisa ve ilçe turizmini canlandırmak ve incelemelerde bulunmak amacıyla düzenlenen doğa yürüyüşüne katılan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş´a Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, mahalle muhtarları ve vatandaşlar eşlik etti. Kayacık mahallesinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Vali Bektaş; mahalle muhtarlarından bölge hakkında bilgi aldı. Daha sonra yaklaşık bin metre yüksekliğindeki Şahin Kayası´na çıkmak için yola çıktı. Şahin Kayası tarihi kalıntılar açısından Gördes´in en zengin yerlerinden biri olarak biliniyor. Evliya Çelebi´nin Seyahatnamesi´nde de sözünü ettiği ve bugün izlerinin hala belirgin olarak görüldüğü Şahin Kayası yeniden gündeme getiriliyor. Şahin Kayası Pers, Roma ve Bizans dönemlerine kadar uzanan eski bir yerleşim yeri. Vali Bektaş ilçelerde bulunan unutulmaya yüz tutmuş tarihi ve doğa güzelliklere çeşitli geziler düzenleyerek, bu yerlerin tanıtımına katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda yaklaşık bin metre yüksekliğindeki Şahin Kayası´na kırk dakikalık bir yürüyüş gerçekleştiren Vali Bektaş ve beraberindekiler, yürüyüş sırasında karşılaştığı çeşitli kalıntıları ve tarihi yapıları da özenle inceledi.

"GÖRÜLMEYE DEĞER BİR YER"
Oldukça dik kayalıklardan ve zorlu geçişlerden sonra zirveye ulaşmayı başaran Vali Bektaş bölgeyi ve manzarayı çok beğendiğini ifade ederek, "Gördes Şahin Kayası turizm odağı olarak Manisa ´da seçtiğimiz 40 sıcak noktadan biri. Manisa turizmini geliştirmek amacıyla başlattığımız projeyle il genelinde seçilen odak noktalara çeşitli geziler düzenliyoruz. Şahin Kayası hem jeolojik, hem de arkeolojik açıdan önemli bir yer. Bugün de buraya bir doğa yürüyüşü düzenliyoruz. Evliya Çelebi 1671´de Şahin Kayası´na gelmiş, ´Eteklerimi toplayıp çıktım´ demiş. Okuduk. Geldik, görüyoruz. Yaklaşık bin metre yüksekliğindeki bu zor kayaya tırmanıyoruz. Evliya Çelebi´nin Seyahatname´de sözünü ettiği 3 bin 50 basamaklı taş merdivenlerin, dış kale surlarının ve kulelerin hala bir kısmı günümüzde belirgin şekilde görülüyor. Duvarlarda kullanılan teknik Aigai´ye benziyor. Metrelerce yükseklikteki bu devasa kayaların her biri sanki özenle yerleştirilmiş. Gerçekten Manisa´nın her tarafı çok değerli potansiyele sahip. Gördes ilçemizdeki Şahin Kayası da görülmeye değer bir yer. Ben meraklılarına tavsiye ediyorum, yaklaşık kırk dakikalık zorlu bir yürüyüşü göze alsınlar, gelsinler buraları da gezsinler. Doğa tüm haşmetiyle bize gülümsüyor, güzel bir etkinlik oldu. Yöre halkımıza da nazik ikramlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah böyle güzel vesilelerle yine bir araya geliriz? dedi. Vali Bektaş´a Şahin Kayası´na düzenlediği doğa yürüyüşü için teşekkür eden Kaymakam Bilgin, "Manisa Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş öncülüğünde Manisa turizmini geliştirme amacıyla başlatılan projede il genelinde seçilen odak noktalardan birisi de Şahin Kayası´dır. Şahin Kayası hem jeolojik açıdan etkileyici bir doğa harikası, hem de arkeolojik açıdan önemli bir tarih hazinesidir. Tarih boyunca bir çok ünlü seyyah burayı gezmiş ve günümüze çok değerli bilgiler ulaştırmıştır. Bunlardan bizim tarihimiz açısından en önemlisi olanı ise ünlü Türk seyyahı Evliya Çelebidir. Evliya Çelebi 1671´de gezip gördüğü Şahin Kayasından çok etkilenmiş ve ayrıntılı olarak okuyucularını bilgilendirmiştir. Bizler de bu özel tabiat anıtını incelemek amacıyla bir gezi tertip ettik. Sağ olsun Sayın Valimiz de davetimize olumlu cevap verdiler ve kendileri de bu gezimize katıldılar. Birlikte Şahin Kayasına tırmandık. Böylece hem bir doğa gezisi yapmış olduk, hem de sırlarla dolu bir tarih yolculuğuna çıktık. Bu bölgenin turizm destinasyonu olabilmesi için neler yapılabileceği konularında Sayın Valimizin çok değerli tavsiyelerini aldık. Bu gezide bize eşlik eden Sayın Valimize, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze, Belediye Başkanımıza ve ikramlarıyla bizleri ağırlayan yöre halkına teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Bektaş´a Gördes Belediye Spor forması hediye eden Başkan Akyol; " Sayın Valimize ilçemizin unutulmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel miraslarından olan Şahin Kayası´na gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşünden dolayı teşekkür ediyorum. Yaklaşık bin metre yüksekliğindeki zorlu bir kayaya tırmandık. Sayın Valimizi bu başarılı yürüyüş için tebrik ediyorum. İlçe turizmini geliştirmek amacıyla Sayın Valimizin öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz bu doğa yürüyüşü bundan sonra yapacağımız gezilere ve çeşitli etkinliklere inşallah bir başlangıç olacaktır. Yine bizlerle birlikte yürüyüşümüze eşlik eden Kaymakamımıza ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bizleri büyük bir misafirperverlikle ağırlayan vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Yürüyüşün ardından yöre halkı Vali Bektaş ve beraberindeki yetkililere gözleme ikramında bulundu. Vatandaşların ikramını geri çevirmeyen Vali Bektaş; vatandaşlara gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür ederek bölgeden ayrıldı.



Manisa Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında, Temmuz ayı boyunca yürütülen güvenlik ve asayiş faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Temmuz ayı asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Doç. Dr. Ramazan Gündüz: "Sıcak hava ve buna eşlik eden sıvı kayıpları kalbin iş yükünü ciddi oranda artırıyor"

Uzmanından yaz sıcaklarında kalp hastalarına hayati uyarılar

Onu daha önce böyle görmediniz! Milli voleybolcu tüm saçlarını kazıttı

Onu daha önce böyle görmediniz! Milli voleybolcu tüm saçlarını kazıttı

Saruhanlı’nın Halitpaşa Mahallesi sakinlerinden Merhum İlyas Öterin’in torunu Bayramşa Alkan'ın oğlu İlyas Alkan elim bir kaza sonucu vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

İzne gelen çevik kuvvet polisi, eşinin ve çocuklarının kaldığı kayınvalidesinin evinde dehşet saçtı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Manisa Futbol Kulübü, Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında karşılaşacağı Ümraniyespor maçı hazırlıklarına başladı.

Manisa FK, Ümraniyespor hazırlıklarına başladı

Kula ilçesinde seyir halindeki motosiklet park halinde motosiklete çarptı, kazada sürücü ağır yaralandı.

Motosiklet park halindeki motosiklete çarptı: 1 ağır yaralı

Geçtiğimiz Haziran ayında hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, vefatının 52. gününde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programlarla anıldı.

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri hazırladıkları ulusal ve uluslararası projelerle dikkat çekiyor.

Manisalı gençlerden İl Müdürü Öztürk'e teşekkür

Soma'da kütüphane artık akşam 9'a kadar açık

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Marmarisliler salgın hastalıktan korkuyor

Belediye sessiz kaldı, Marmaris'i domuzlar ele geçirdi

KULYAS 2'DEN GÖRKEMLİ GALA

KULYAS 2'DEN GÖRKEMLİ GALA

EMEKLİ ÖĞRETMENİN ATA TOHUMUYLA ÜRETTİĞİ DOMATESLER KAPIŞILIYOR

EMEKLİ ÖĞRETMENİN ATA TOHUMUYLA ÜRETTİĞİ DOMATESLER KAPIŞILIYOR

Ekrem Başkan Sayesinde Çiftçiler Su Sıkıntısı Yaşamıyor 10 MAHALLEYE DAHA SU DOLUM TESİSİ KURULDU

Ekrem Başkan Sayesinde Çiftçiler Su Sıkıntısı Yaşamıyor, 10 MAHALLEYE DAHA SU DOLUM TESİSİ KURULDU

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong ve beraberindeki heyet, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (Manisa TSO) ziyaret etti.

Çin Başkonsolosundan Manisa TSO’ya ziyaret

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 18.11.2015 15:25:19 842 0

Tarih: 18.11.2015 15:25 Güncelleme: 18.11.2015 15:25
Haberi Sesli Oku
1.08.2025 12:42:00