Anahtar Kelimeler: Üzüme alternatif siyah incir

SARIGÖL - Üzümün en önemli merkezlerinden biri olan Manisa´nın Sarıgöl ilçesinde son yıllarda üreticilerin üzümden istediği geliri elde edememesi yeni arayışlara neden oldu. Sarıgöl Ziraat Odası tarafından ilçede üzüme alternatif olarak siyah incir fidanı dağıtılmaya başlanırken, ilk etapta bin adet dağıtılan siyah incir fidanından ilçeye 50 bin adet dikim yapılması ve üreticinin daha fazla gelir elde etmesi planlanıyor. 
Sarıgöl Ziraat Odası tarafından hem iç hem de dış pazarı olan ve üzüme göre daha fazla getirisi olan Bursa´nın siyah inciri üzüme alternatif ürün olarak belirlendi. 
Sarıgöl ve çevresinde bağcılığın giderek çoğaldığını ve üzümden beklenenin elde edilemediğini dile getiren Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Üzüm dikim alanlarında her geçen yıl artış oluyor. Üzümün maliyeti çok yüksek. Üzümde gerekli fiyat artışı olmuyor. Bu nedenle, çiftçilerimize önder olarak değişik ürünlere yönelmeleri için gayret sarf etmekteyiz. Ziraat Odası olarak dağ köylerimizde suyu az isteyen ve ihracatı açık olan Bursa´nın siyah incirinden dikmek isteyen çiftçilerimiz için bin adet siyah incir fidanını sertifikalı olarak getirerek dağıttık." dedi.
Ülgen açıklamasına şöyle devam etti: "Siyah incir, 120 gün boyunca ürün vermekte. İhracatı açık, iç pazarı da var. Az sulama olmaktadır. Verimi de bol oluyor. Oda olarak amacımız, araştırıp, piyasası olan ürünleri çiftçilerimizin de dikim yapmalarını sağlamak. Bu nedenle hedefimiz ilçemiz ve çevresinde 50 bin adet siyah incir dikimi yapmaktır.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.03.2017 08:19:14 378 0

Tarih: 06.03.2017 08:19
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri
3.05.2025 11:04:00