SARUHANLI - Saruhanlı ilçesinde üzüm üreticisi Hüseyin Akdemir´in (68) bağına yeni diktiği 800 asma çubuğundan 603´ü köklenirken, bağ direklerinden 50´sine de yıkılarak zarar verildi. Akdemir´in şikayeti üzerine jandarma, asma çubaklarına ve bağa zarar veren kişi veya kişilerin belirlenip, yakalanması için çalışma başlattı.

Saruhanlı´nın kırsal Halitpaşa Mahallesi´nde 45 yıldır çiftçilik yapan 2 çocuk babası Hüseyin Akdemir´in Kepir Mevkisi´ndeki bağındaki yeni diktiği asma çubukları geçen Cumartesi gecesi köklendi. Ertesi gün 8 dönümlük bağına giden Akdemir, yeni diktiği 800 üzüm bağı çubuğundan 603´ünün köklendiğini, bağ direklerinden 50´sinin yıkıldığını görünce şok yaşadı. Halitpaşa Jandarma Karakol Komutanlığı´na giden Akdemir, bağına zarar veren kişi ya da kişilerden şikayetçi oldu. Jandarma ekipleri, bağa kimin ya da kimlerin zarar verdiğini belirleyip, yakalamak için çalışma başlattı. Çiftçi Akdemir, gelecek yıl almayı hedeflediği 2 ton üzümün artık alamayacağını, zararının 15 bin lira olduğunu söyledi.

´BAĞIMA BAKIP BAKIP AĞLADIM´

Çocuğu gibi baktığı bağına zarar verilmesi nedeniyle gözyaşlarını tutamayıp ağladığını belirten Akdemir, Bağımın yanındaki arazime soğan ekmiştik. Soğanları çapalamaya gittiğimde, hemen yan taraftaki bağımdaki direklerin devrilmiş olduğunu gördüm. Herhangi bir doğal afet olmadığı sürece ya da rüzgarlarla bu direklerin devrilmesi mümkün olmadığı için merak edip yanına gittiğimde, yeni dikilmiş asma çubuklarımın da köklenmiş olduğunu gördüm. Her bir karışında emeğimiz, alın terimiz vardı. Bunun adı vicdansızlık. Ne yapacaksan gel bana yap, sorunun varsa çık karşıma konuş, ne diye emeğimize göz diktin. Tek isteğim bunu yapanın yakalanıp, cenazını çektiğini görmek diye konuştu.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 22.05.2019 11:38:34 1032 0

Tarih: 22.05.2019 11:38
Haberi Sesli Oku
2.05.2025 17:05:00