Anahtar Kelimeler: Uzmanlardan spor tavsiyeleri

SAĞLIK - Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ?Sporcu ve Eklem Sağlığı´´ konulu söyleşiye katılan konusunda uzman konuklar, spor sakatlanmaları ve korunma yöntemleri ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Spor, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası. Ancak, sporu doğru aletlerle doğru zamanda doğru şekilde yapmak gerekiyor. Spor yaparak form tutmak, vücudunu korumak ve güzelleşmek isteyenlerin sayısı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artarken, bilinçsiz spor yapmanın faturası da ağır oluyor.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Yazar Emrah Güçlü moderatörlüğünde Cennet Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleştirilen söyleşi programında, Op. Dr. Müjdat Ök, Op. Dr. Haldun Seyhan, milli sporcular ve profesyonel triatlet olan İpek Onaran ve Göksen Çınar, dinleyicilerle spor yaparken dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.

?´HAFTASONU SAVAŞÇISI OLMAYIN´´
Dinleyicilere eklem sağlığı hakkında bilgiler veren Op. Dr. Haldun Seyhan, ?Eklem dostu besinlerin alımı çok önemlidir. Özellikle eklem onarımı yapan besinler tüketin. Abartılı egzersiz yapmamaya özen gösterin. Haftasonu savaşçısı olmayın. Yani sadece hafta sonu değil, haftanın belirli günlerinde planlı ve programlı spor yapın. Bilinçsiz spor yaptığınız zaman en çok eklemlerinize zarar verirsiniz´´ dedi.

?´KENDİNİZE UYGUN BİR BİSİKLET SEÇİN´´
Bisiklet kullanırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda konuşan Op. Dr. Müjdat Ök ise ?Bisiklet seçiminize dikkat etmeniz gerekiyor. Nerede hangi bisikleti kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz. Özellikle eklemlere ve kaslara zarar vermemek açısından bisikletin vücudunuza uygun olması gerekiyor. Bisiklet kullanırken zorlayıcı bir başlangıç yapılmamalı. Vites ayarını ise kendinize göre yapmalısınız yoksa eklemlerinizi çok zorlarsınız´´ dedi.

?´KAZANMAYIN AMA MUTLAKA DENEYİN´´
Dinleyicilere dikkat çeken tavsiyelerde bulunan milli sporcu İpek Onaran da, ?´Spora başlamak isteyenlere tek tavsiyem isteklerinizi sakın bırakmayın ve mutlaka hayallerinizin peşinden koşun. Yapamayın, kazanamayın ama mutlaka deneyin önemli olan denemenizdir. Her zaman yapabileceğinize ve başarabileceğinize inanın. Spor yaparken programlı bir şekilde ilerleyin´´ diye konuştu.

?´SPOR YAPARKEN, ACIKMADAN YİYİN, SUSAMADAN SU İÇİN´´
Küçükçekmece Kürek Tesisleri´nde uzun yıllar spor yaptığını söyleyen milli sporcu Göksen Çınar ise, ?Sporun bir numaralı kuralı acıkmadan yemek ve susamadan su içmektir. Yarışlarda sıvı tüketimi çok önemlidir. Vücudunuzdaki karbonhidrat ve protein dengesini çok iyi sağlamanız gerekiyor. Özelikle antrenman sonrası karın boşaldığı için karbonhidrat depolarını doldurmanız gerekiyor´´ dedi. 



Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Otobüs şoförleri arasında yol kenarında bıçaklı kavga: 1 yaralı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 18.12.2015 10:04:02 510 0

Tarih: 18.12.2015 10:04 Güncelleme: 18.12.2015 10:04
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri
2.08.2025 13:05:00