SARUHANLI - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Polat, bu yıl içinde yayınlanan migren raporuna göre, Türkiye'de yaklaşık 13 milyon migren hastası olduğunu belirterek, 'Şu an ülkemizi etkisi altına alan şiddetli lodosun yol açtığı havadaki basınç, migren ataklarını tetikledi. Hava koşullarını değiştiremeyiz, ancak migreni tedaviyle durdurabiliriz.' ifadelerini kullandı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi açıklamasında görüşlerine yer verilen Polat, her 5 kadından 1'inde ve her 10 erkekten 1'inde migrene rastlandığını aktardı.

Migreni olanların en doğru tanı ve tedavi için vakit kaybetmeden nöroloji, baş ağrısı ve ağrı uzmanları olan merkezlere başvurması gerektiğini belirten Polat, 'Arkadaş tavsiyesiyle duyduğunuz ilaçları kullanmayın ve tedavi yöntemlerini hekime danışmadan kendinize uygulamayın. Bu yıl içinde yayınlanan migren raporuna göre Türkiye'de yaklaşık 13 milyon migren hastası var. Şu an ülkemizi etkisi altına alan şiddetli lodosun yol açtığı havadaki basınç, migren ataklarını tetikledi. Hava koşullarını değiştiremeyiz, ancak migreni tedaviyle durdurabiliriz. Bir sonraki lodosa hazırlıksız yakalanmamak için nörolojinin imkanlarını göz ardı etmeyin.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Migrende tedavi öncellikle kişinin yaşam biçimi ile başlıyor'

Dr. Öğr. Üyesi Polat, migrende tedavinin öncellikle kişinin yaşam biçimi ile başladığını vurguladı.

Migreni kontrol altına alabilmek için temel faktörler olarak yeme, içme, uyku, stres düzeyinin sayılabileceğini aktaran Polat, şunları kaydetti:

'Daha sonra ilaçlar ve ilaç dışı yöntemlere başvurulur. Son 6 ay içinde ülkemizde yeni tedavi yöntemleri de kullanılıyor. Bunlardan biri de aylık yapılan ve 2 çeşidi bulunan migren iğneleri. Daha önce ülkemizde migrene yönelik hazırlanmış ilaçlar yoktu. Teknolojinin gelişmesiyle tedavi yöntemlerinin de çeşitliliği arttı. Kanda CGRP dediğimiz ağrı ile ilgili bir madde var. Migrende özellikle bu madde aktif hale geliyor ve kanda artıyor.

Bu aylık yapılan iğneler kanda bu maddeyi bağlayarak migren atak sıklığını şiddetini ve süresini düşürüyor. Sadece ayda bir kez uygulanıyorlar. Hayatı tehdit edecek ciddi bir yan etkileri yok. Dünyada 4 ila 5 yıla yakın süredir kullanılıyor. Bu araştırmaların temeli yaklaşık 20 yıl öncesine dayanıyor. Çok fazla ilaç kullanan ve kronik hastalığı bulunan bireylerde çok tercih etmiyoruz. Kesinlikle bir hekim kontrolü ve takibi olmaksızın hiçbir ilaç ve tedaviye başvurulmamalı. Çünkü bu ilaç ve iğnelerin dozları var. Dozlarını yanlış uygulayabilirler.'



Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 1.12.2021 04:14:00 1002 0
Tarih: 01.12.2021 04:14 Güncelleme: 01.12.2021 04:14
Haberi Sesli Oku