Anahtar Kelimeler: Üreticiye desteği

Üreticiye fide desteği
Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Şehzadeler ilçesindeki üreticilere “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” (TAKEP ) kapsamında, yüze 75 hibe destekli domates ve biber fidesi verildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı TAKEP kapsamında, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan “Domates, Biber ve Patlıcan Üretimini Geliştirme Projesi” ile domates, biber ve patlıcan fidelerinin üreticilere teslimine başlandı. Proje ile Manisa’nın Şehzadeler ve Kula ilçelerindeki çiftçilere yüzde 75 hibe destekli domates, biber ve patlıcan fideleri verilerek toplam 265 dekar alanda üretim yapılması hedefleniyor. Sebze üretiminin yaygınlaştırılması ve ekonomiye katkı sağlanması amacıyla yapılan çalışmayla 103 üreticiye yaklaşık 800 bin adet sebze fidesi veriliyor.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki üreticilere yönelik fide desteği töreninde konuşan Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Bu şekildeki programları çok sık yapıyoruz. Üreticilerimize bu şekilde girdilerine yapmış olduğumuz proje katkılarından dolayı da büyük memnuniyet duyuyoruz. Bakanlığımız son yıllarda hızla artan bir şekilde tarım arazilerinin kullanım etkinliğinin arttırılması projesini yürütüyor. Sahada da bunun faydalarını görüyoruz. Küçük üreticilerimiz bu şekilde girdilere daha kolay ulaşıyor. Hastalıktan ve zararlılardan ari bu tür üretim materyalleriyle buluşup yeni çeşitleri tanıyor. Üretimde yeni çeşitlerle daha nitelikli ve verimli ürünler üretilmesi amacıyla sahada büyük bir önemle yürütüyoruz. Tabi bugün Şehzadeler ilçemize ait üreticilerimize 650 bin domates ve biber fidesini teslim edeceğiz. En büyük emek siz kıymetli üreticilerimizin. Bunları toprakla buluşturup ülkenin üretimine önemli katkı sağlayacaksınız” dedi.

“2023 yılında 900 milyon liraya yakın bir destekleme ödemesini gerçekleştirdik”
Üreticilerin her zaman hizmetinde olduklarını belirten Öztürk, “Bütün ekip arkadaşlarımızla beraber sizlere hizmet üretme gayreti içerisindeyiz. Bakanlık olarak 2023 yılında 900 milyon liraya yakın bir destekleme ödemesini gerçekleştirdik. Bakanlık olarak her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Tabi Manisa üreticisinin de ayrı bir yeri var diğer üretim yapan şehirlerin içerisinde. Bu şehir aynı zamanda önemli bir ihracat merkez. Dünyaya sadece çekirdeksiz kuru üzümden 500 milyon dolara yakın ihracat yapan bir şehir. Üretimiyle dünyanın da karnının doyurulmasına önemli katkılar sağlayan bir şehir. Bu şehirde üretim yapan üreticilerin de ayrı bir kıymeti var. Dolayısıyla Manisa üreticisi toprağın dilinden anlar. Yaptığı üretim kalitelidir. En iyi ürünleri, en nitelikli ürünleri hem ülke sofralarında hem de yurtdışı sofralarına ulaştırır diyoruz” diye konuştu.
Çiftçilere destek sağlayacak projelere önem verdiklerini söyleyen Öztürk, “Bu tür projeler yapmak da bizler için ayrı bir önem arz ediyor. Bugün Şehzadeler’de 650 bin, yarın Kula’da 150 bin sebze fidesi dağıtacağız. Burada farklı farklı çeşitler var içinde. Bu da yaklaşık 4 milyon TL’lik bir destek olacak. Bunun çiftçi katkısı da var ancak yüzde 75 bakanlık bütçesinden karşılanmış bir proje. Bu projeyle fideler toprakla buluşacak çok bereketli, nitelikli ürünler elde edilecek” ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk konuşmasının ardından çiftçilere fidelerini teslim etti. 650 bin sebze fidesi Şehzadeler ilçesi üreticilerine teslim edilirken yarın düzenlenecek törenle 150 bin fide daha Kula ilçesindeki üreticilerine teslim edilecek.



Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

Modern hayatın sessiz salgını: Dijital yorgunluk

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş cinayet duruşması tekrar başladı

Saruhanlı Taekwondo Kursu Açıldı

Saruhanlı’da Vefat…

Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

Alkollü sürücünün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Polis 20 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

Uşak'ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 22.04.2024 15:04:00 1498 0
Tarih: 22.04.2024 15:04 Güncelleme: 22.04.2024 15:04
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri