MANİSA - Üzümün başkenti olan Manisa'da, salkım güvesi zararlısına karşı Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ahmetli’de üreticiye feromon yayıcı tel dağıtımı yapıldı. 45 üreticiye verilen destekte 1000 dekarlık arazide, salkım güvesine karşı biyoteknik mücadele sağlanacak.

Manisa’da üzüm üretiminin önemli noktalarından olan Ahmetli’de salkım güvesi zararlısına karşı Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından biyoteknik mücadele projesi başlatıldı. Proje kapsamında Ahmetli’nin Yaraşlı Mahallesi’nde üreticiye Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından feromon yayıcı tel dağıtımı yapıldı. Yapılan dağıtım törenine, Ahmetli Kaymakamı Ahmet Kurt, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Ahmetli Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, Ahmetli Belediye Başkanı Tuğrul Dinçer, Ahmetli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Yasak, Büyükşehir Belediyesi Ahmetli Muhtarlık İşler Şube Müdürü Nilhan Kılınç, Belediye Meclis Üyeleri ve üreticiler katıldı.

Başkan Ergün’e Teşekkür Etti

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Buradaki feromonların tamamı hibeli olarak karşılandı.  Vatandaşlarımızdan herhangi bir kaynak alınmadı. 45 üreticimizin 1000 dekarlık arazisinde kullanacağı feromon yayıcı tellerin finansmanı Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza buradan şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

“Güzel sonuçlar elde edeceğiz”

Feroman yayıcı tel ile ilgili üreticiye teknik bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta da, “Projede Ahmetli Yaraşlı’nın seçilmesinin nedeni küçük arazi ölçeğinde bireysel yapılan biyoteknik mücadelenin toplu olarak yapıldığında güzel sonuçlar alındığını üreticimize göstermek istiyoruz. Bu anlamda güzel sonuçlar alacağımıza da inanıyorum” dedi. Usta’nın ardından konuşan Ahmetli Kaymakamı Ahmet Kurt da üreticiye sağlanan bu destek nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Üretici Destekten Memnun

Üreticiye sağlanan bu destek nedeniyle memnuniyeti dile getiren Ahmetli Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, teşekkürlerini dile getirdi. 25 dönümlük bir dekarda bu destekten faydalanacağını dile getiren Hikmet Kayın, memnuniyetini paylaştı. Destekten faydalanan kadın üretici Nurten Yardak da, “Sağlanan bu destek bize mali anlamda katkı sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi. Üretici olarak bu desteklerin devam etmesi temennisinde bulunan Gülten Çimen, “Üretmek istiyoruz, daha kaliteli üretim istiyoruz. Bu anlamda bu katkı için de teşekkür ediyoruz” dedi.



Saruhanlı CHP’den Gülşah Durbay için Lokma hayrı

Otomobil taş yığınına çarptı: 1 yaralı, 1 ölü!

Saruhanlı Belediyespor 5'e 1 yaptı

Saruhanlı’da intihar!..

Denetimli serbestlik 20 yıldır hayata dokunuyor

AİLE EĞİTİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞMASI MÜTEVELLİ'DE YAPILDI

SARUHANLI’DA VEFAT…

Kula'da asayiş ve narkotik uygulamalarında 23 kişi yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Çocuklarda burun tıkanıklığı okul başarısını düşürüyor

İtfaiye aracının devrilmesi sonucu itfaiye eri yaralandı

Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek

Şarampole uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

O genç hayata tutunamadı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına alındı

Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.04.2022 09:13:00 1036 0
Tarih: 27.04.2022 09:13 Güncelleme: 27.04.2022 09:13
Haberi Sesli Oku