İSTANBUL (AA) - Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacıları arasında yer alan ÜNLÜ & Co, 2016'da başlattığı ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile 5 yılda 100 kadın girişimciye eğitim verdi.
 

ÜNLÜ & Co, kadınlara yönelik projeleri ile öne çıkmaya devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacıları arasında yer alan ÜNLÜ & Co, 2016'da başlattığı ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile 5 yılda 100 kadın girişimciye eğitim verdi.

Şirketin, Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle başlattığı ve kasımda başvuruları alınan ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi ile özellikle teknoloji ve yazılım alanlarındaki kadın girişimci ekosistemini desteklemeyi ve büyütmeyi hedefliyor.

- 13 aylık kapsamlı eğitim

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Programı toplam 13 aylık bir eğitimi kapsıyor. Toplam 81 takım ve 324 kişi programa başvuruda bulunurken, seçilen 18 takım eğitime başlama hakkı kazandı. Programa başlayacaklar arasında yapay zeka, biyo-plastik üretim teknolojisi, sağlık ve temiz enerji teknolojilerinin yanı sıra eğitim ile sürdürebilirlik alanlarında iş fikirleri de yer alıyor.

Programa girmeye hak kazanan takımlar, bootcamp ile temel girişimcilik yetenekleri kazanacak ve fikirlerini iş modeline dönüştürebilecek. Ayrıca düzenlenecek özel etkinliklerle profesyonel hayatlarında kullanabilecekleri bir çevre edinip network kurma fırsatı bulabilecek.

Katılımcılar, program kapsamındaki ilham sohbetleri, onlara rehberlik eden mentorlar ve alacakları online psikososyal destek sayesinde girişimcilik yolculuklarında ihtiyaç duydukları cesaret ve eğitime sahip olacak. Program içeriği ekosistem buluşmalarını, markalaşma, dijital pazarlama ve e-ticaret eğitimlerini de kapsayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, kadın girişimcilere eğitim desteği vererek, hayatlarına dokunmanın önemine dikkati çekti

Kuruluşlarından bugüne ÜNLÜ & Co olarak topluma geri vermeyi hep çok önemsediklerini belirten Ünlü 'Bu bilinçle kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde başta girişimcilik olmak üzere eğitim ve kadının iş hayatında desteklenmesi olarak 3 ana dala odaklandık. Bu kapsamda birçok değerli kurum ve paydaşla iş birliği yaptık ve bu işbirliklerini sürdürülebilir kıldık. Kadınların iş hayatına katılımını, grup şirketlerimizin her kademesinde desteklemeye büyük önem verdik.
 

Kuruluşumuzun 20’nci yılında Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Endeavor Türkiye desteği ile hayata geçirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile beş yılda 100 kadın girişimciye bu zorlu yolculuklarında eğitimlerimiz ile yol arkadaşı olduk. Mezun olan kadın girişimcilerimiz hem network gelişimi, hem de aldıkları yatırımlarla fark yarattı.' ifadelerini kullandı.

- 'Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, karlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz'

Ünlü, kadınların istediklerinde başaramayacakları hiçbir şey olmadığını işaret ederek, şunları kaydetti:

'İş hayatlarında, girişimcilik yolculuklarında kadınların karşılaştıkları zorluklar devam ediyor. Biz bu alandaki misyonumuzun devam ettiğine inanıyoruz. Yazılım alanında ve girişimcilik ekosistemindeki kadın sayısının yetersiz olmasından yola çıkarak Girvak iş birliğiyle projelendirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi bugün faaliyetlerine başlıyor.
 

Çok sayıda başvuru arasından seçilen, 13 aylık bu yolculukta yer alacak takımlarımızın sahip oldukları yazılım ve teknoloji yetkinliklerini eğitimler ile desteklerken, fikirlerinin başarılı girişimlere dönüşmesi için ihtiyaçları olan tüm alanlara dokunmayı hedefliyoruz. Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz. Yarının dünyasını dijitalleşme ile şekillendirirken, kadınların yenilikçi çözümleri, aynı zamanda sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sağlayacak.'

- “Kadın girişimcilerin desteklenmesi için çalışmaya devam edeceğiz”

Girvak Genel Müdürü Mehru Aygül ise “GİRVAK olarak ÜNLÜ & Co iş birliğiyle Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını aktararak, 'Kadın girişimcilerin her alanda olduğu gibi teknoloji odağında da desteklenmesi oldukça değerli ve önemli.
 

İstihdamda kadın sayısının artmasına katkı sağlamak ve girişimci kadınları desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz. 2021 yılında yüzde 22 olan startup kurucuları arasında kadın kurucu ya da kurucu ortağı kadın oranı 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 16, teknoloji alanında istihdama katılan kadın oranı ise yüzde 25’in altında olarak açıklandı. Biz bu oranların her yıl giderek artmasını hayal ediyoruz ve bunun için bu projede ÜNLÜ & Co ile güçlerimizi birleştiriyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.



Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Otobüs şoförleri arasında yol kenarında bıçaklı kavga: 1 yaralı

Bodrum Bale Festivali "Kuğu Gölü" ile başladı

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar…

72 saat sonra acı haber geldi! Cansız bedenine ulaşıldı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 13.01.2023 17:53:00 1414 0

Tarih: 13.01.2023 17:53 Güncelleme: 13.01.2023 17:53
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 11:31:00