Anahtar Kelimeler: 0

Muzaffer İzgü Saruhanlı’da…

KÜTÜPHANE BENİM İKİNCİ EVİM

 

SARUHANLI - Türkiye’nin en çok okunan gülmece ve çocuk kitapları yazarlarından Muzaffer İzgü, kitap yazmak kadar kitap okumayı da çok sevdiğini belirterek, “Kütüphane benim ikinci evim” dedi.

 

Yazar Muzaffer İzgü, Manisa’daki okullarda uygulanan “251 bin dev öğrenci” projesi kapsamında Saruhanlı’da düzenlenen “okumak” konulu söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

 

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşide okumanın önemine değinen İzgü, “251 bin dev öğrenci” projesinin içeriğinin öğrenciler için çok faydalı bir proje olduğunu, bunu uygulamaya koyan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’e teşekkür ettiğini dile getirdi.

 

Öğrencilere okumanın önemi hakkında bilgiler aktaran İzgü, 79 yaşında olduğunu ve şu ana kadar 151 kitap yazdığını ifade ederek, hem Türkiye’de hem de yurt dışında sevilen bir yazar olduğunu söyledi.

 

Adana’da derme çatma bir evde dünyaya geldiğini, ancak böyle bir evden “Muzaffer İzgü” adında büyük bir yazarın yetiştiğini belirten İzgü hayatına ilişkin şunları anlattı;

 

“Evimizde bir odamız vardı. Hepimiz o odada uyurduk. Evin çatısı aktığı için yağmurlu günlerde uyurken yüzüme yağmur damlaları düşerdi. Yediğimiz yemek hep aynıydı, etli bulgur, otlu bulgur sütlü bulgur. Anam beni leğende yıkardı. Soğuktu, üşürdük okula gidince ısınırdık. 8 yaşımda Adana Halkevi Kütüphanesi ile tanıştım. Kitap okumaya orada başladım. İlk okuduğum kitap “defne adası” isimli kitaptı. Okumaya öyle bir sarıldım ki ilkokul 2. sınıftan 5. sınıfa kadar 300 kitap okudum. O günden beri okuyorum. İşte öyle bir evden böyle bir Muzaffer İzgü yetişti.”

 

Kitap okumayı hala sürdürdüğünü, evine günde 6 gazete, ayda ise 22 dergi aldığını ifade eden İzgü, “Ne yazık ki millet olarak okuyan bir toplum değiliz. Bir Japon 1 yılda 25 kitap okuyor. Ancak ülkemizde 1 yılda 12 kişi 1 kitap okuyor” dedi.

 

Yazar İzgü, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Saruhanlı Anadolu Lisesi 11/A sınıfı öğrencisi ve İlçe Proje Kurulu Yürütme Kurulu üyesi Aylin Kokoz, dev öğrenciler adına İzgü’ye plaket verdi.

 

Muzaffer İzgü, etkinliğin sonunda öğrencilerin kitaplarını imzaladı.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı CHP’de neler oluyor? Zeki Bilgin istifa etti… Özalper’in sözlerinin perde arkasında ne var?

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Çocuklara ‘çevre’ bilinci aşılanacak

Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü

Gördes Huzurevi’nde 'Engelsiz işgücü' buluşması

Kira borcu olan kiracılar için ‘kesin tahliye’ maddesi meclisten döndü

Başkan Özalper yeni yönetimiyle basının sorularını yanıtladı

Manisa’da 27 yıl hapisle aranan dolandırıcı sahte kimlikle yakalandı

Saruhanlı MEB’den Resfebe Yarışması Ödül Töreni Gerçek

Turgutlu'da hemzemin geçitte kaza: Kamyonetin kasası koptu

Polis memuru kalbine yenik düştü

TOBB Manisa Kadın Girişimciler İcra Komitesi Turgutlu'da toplandı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Trenin çarptığı kamyonet ikiye bölündü: 1 yaralı

Trafik kazası: 1 ölü, 8 yaralı

Başkan Dutlulu: “Manisa’nın Geleceğini Ortak Akılla İnşa Edeceğiz”

Yunusemre Halk Eğitimi Korosu’ndan “Sarı Zeybek” Konseri

Başkan Ekrem Cıllı’dan Bakan Murat Kurum’a Ziyaret

ŞEHZADELER BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Silahlı saldırı: 1 ağır yaralı

Karayolunda kaza: 1 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 7.03.2012 17:24:40 709 0
Tarih: 07.03.2012 17:24 Güncelleme: 07.03.2012 17:24
Haberi Sesli Oku