HABER MERKEZİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermenek’te yaşanan maden kazasına ilişkin, “Umudun kesildiği söyleniyor. Yüreğim yanıyor” dedi.

`Umudun kesildiği söyleniyor. Yüreğim yanıyor` - Tıkla İzle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in 91’inci yılı nedeniyle yapılacak çeşitli etkinliklere katılmak üzere Ankara’dan İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına Ermenek’te yaşanan maden kazasına ilişkin kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirerek, “İnsanlar öldükten sonra hükümet olay yerine gidiyor” dedi.

“Madende insanlarımız var. Umudun kesildiği söyleniyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Yüreğim yanıyor. Üzüldüğüm nokta insanlar öldükten sonra hükümet koşarak gidiyor. Oysa hükümet insanlar ölmeden oraya gitmeli” diye konuştu.

“Şimdi Başbakan, Cumhurbaşkanı, ambulanslar, kurtarıcılar gidiyor. Oysa bu olaylardan önce aklı başında bir mühendis gitseydi bu ölümlerin hiçbiri olmayacaktı” dilen Kılıçdaroğlu, “Sormadan edemiyorum? Bu ülkede gerçekten hükümet var mı? Ölümden sonra gidiyorlar neden ölümden önce gitmiyorsunuz? İnsanlar öldükten sonramı o inşalara değer veriyorsunuz? Soma’da oldu Ermenek’te oldu. Yarın bir başka yerde olacak. Asansörde oluyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu hükümete sormak istiyorum. Neden Avrupa birincisiyiz iş kazalarında? Vicdanım sızlıyor. Bu ülke böyle yönetilemez. Öldükten sonra önlem alıyorlar. Öldükten sonra önlem alınmaz. O açıdan Türkiye’nin akılla yönetilmediğini söyledim. Bugün Cumhuriyetimizin 91’inci yılı. Coşkuyla kutlamak istiyoruz. Gelişmek istiyoruz. Büyümek istiyoruz Zenginleşmek istiyoruz İş kazaları olmasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamanın ardından beraberindekilerle birlikte havalimanından ayrıldı.



ormanlık alanda başına siyah çöp poşeti geçirilmiş halde bulunmuştu.

Esrarengiz ölümün perde arkası!

Lüks aracı çarpan paralı otopark görevlileri, hava yastıkları açılan aracı sahibine de saatler sonra gösterdiler.

Vale 7 milyonluk aracı kullanılamayacak hale getirdi

GÖKHAN KOYUNLU CHP İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

GÖKHAN KOYUNLU CHP İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Gördes ilçesindeki Esnaf ve Sanatkârlar Odası, üyeleri ve yakınlarının katılımıyla İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerini kapsayan kapsamlı bir gezi düzenledi.

GÖRDES ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI’NDAN İSTANBUL’A KÜLTÜR GEZİSİ

Başkan Cıllı’dan Kendin Yap Atölyesine Ziyaret

Başkan Cıllı’dan Kendin Yap Atölyesine Ziyaret

Emekli polis C.Ç. (69), arazi meselesi nedeniyle husumetli olduğu kuzeni Bahittin Çakır'ı (76) tabancayla vurarak öldürdü.

Emekli Polis Kuzenini Vurdu

Serdar Arslan'ın cinayetiyle ilgili hazırlanan iddianamede 3 sanık için ağırlaştırılmış müebbet talep edildi.

Cinayet İddianamesi: 3 Sanığa Müebbet İstemi

Mersin'de anne kızı vuran kayınbirader, yurt dışına kaçma hazırlığında yakalandı.

Anne ve Kızı Cinayeti: Zanlı Yakalandı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası temmuz ayı meclis toplantısı Yunusemre ilçesindeki bir otelde gerçekleştirildi.

Manisa TSO’dan yatırımcılara teşvik çağrısı

Akhisar ilçesinde üzerinde 294 sentetik ecza hapı ile yakalanan şüpheli tutuklandı.

Uyuşturucu haplarla yakalanan şüpheli tutuklandı

Sarıgöl ilçesinde 2025 yılı üzüm üretim sezonuna ilişkin rekolte tahmin çalışmaları yapıldı.

Sarıgöl’de 2025 yılı üzüm rekolte çalışmaları yapıldı

Turgutlu Belediyesi tarafından Selvilitepe Mahallesinde yapımı devam eden Mimar Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi'nde çalışmalar aralıksız sürüyor.

Turgutlu Belediyesi Mimar Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi'nde sona yaklaşıldı

Mevcut sondajın veriminin düşmesi üzerine başlatılan çalışmada, saniyede 8 litre su verimine sahip yeni bir kuyu açıldı.

Yeni sondaj sayesinde mahallenin su sorunu çözüldü

Kocaeli’de 44 yaşındaki Serdar Arslan, kaybolduktan sonra cesedi bağ evinde gömülü olarak bulunmuştu.

Bağ evinde öldürülmüştü: Kan donduran cinayetini satır satır anlattı!

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu Beldesinde, Kuşu Belediyesi tarafından yapılan sosyal konutlar yapılan görkemli bir törenle açıldı.

SİMAV KUŞU BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞI SOSYAL KONUTLAR TÖRENLE AÇILDI

ormanlık alanda başına siyah çöp poşeti geçirilmiş halde bulunmuştu.

Esrarengiz ölümün perde arkası!

Lüks aracı çarpan paralı otopark görevlileri, hava yastıkları açılan aracı sahibine de saatler sonra gösterdiler.

Vale 7 milyonluk aracı kullanılamayacak hale getirdi

Serdar Kabaş’ın acı günü

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 30.10.2014 08:43:49 875 0

Tarih: 30.10.2014 08:43 Güncelleme: 30.10.2014 08:43
Haberi Sesli Oku
30.07.2025 16:56:00