Tutuksuz yargılanan Kula Belediye Başkanı için hapis talebi
Kula ilçesinde makam odasında 2 kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen ve geçtiğimiz temmuz ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez için savcılık iddianamesini hazırladı. İddianamede, görevden uzaklaştırılan Dönmez'in 4 ayrı suçtan ikişer kez cezalandırılması istendi.
İddiaya göre, 27 Haziran tarihinde CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, belediyeden ihale alan özel bir firmanın yetkilileri M.U. ve H.D.'yi belediyeye çağırdı. M.U. ve H.D.'nin Kula Belediyesinin adını kullanarak esnaftan para topladığı ve esnafı dolandırdığı iddiasıyla Belediye Başkanı Dönmez, firmayla olan sözleşmesini feshetmek istedi. Bunun üzerine başlayan tartışmanın ardından firma yetkilileri M.U ve H.D, Başkan Dönmez'in şoförü M.O.A. ve koruması R.G. tarafından darp edilerek belediyeden dışarı çıkarıldı. Olayın ardından 30 Haziran tarihinde darp edilen M.U. ve H.D., Başkan Dönmez'in makam odasında darp edildiklerini iddia ederek polise başvurdu. Şikayet üzerine Başkan Dönmez ile şoför M.O.A. ve koruma R.G. gözaltına alındı. Kula İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen M.O.A, R.G. ve Belediye Başkanı Hikmet Dönmez tutuklanarak cezaevine gönderildi. 30 gün cezaevinde kalan ve bu süre zarfında görevinden de uzaklaştırılan Belediye Başkanı Dönmez, 29 Temmuz'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.O.A. ile R.G. ise 6 Ağustos'ta serbest kaldı.

İkişer kez cezalandırılması istendi
Konuyla ilgili Salihli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Salihli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, olay günü Belediye Başkanı Dönmez'in belediyenin kilit parke taşı üretimi için sözleşme imzaladığı şirketin yetkilileri M.U. ve H.D'yi belediyenin şirketten alacağıyla ilgili konuşmak üzere makam odasına davet ettiği, ödemeye ilişkin yaşanan anlaşmazlıkta M.U. ve H.D.'yi aralarında koruma ve şoförünün de bulunduğu 7 belediye personeline talimat vererek tekme, yumruk ve sopalarla darp ettirdiği kaydedildi.
Yine iddianamede, Dönmez'in vücutta kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralama, hukuki alacağın tahsili amacıyla yağma, basit yaralama, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından ikişer kez cezalandırılması istendi.



Saruhanlı'da vefat...

Sadettin Saran gözaltına alındı!

Kadın hırsız, 28 yıl hapisle aranıyordu, polis kıskıvrak yakaladı

Öğrenciler birbirine girdi: Sokak boks ringine döndü

Saruhanlı’da Vefat…

Belediyeden her gün 193 Vatandaşa Sıcak Yemek Gidiyor

Yeni yılın üzümleri depodan değil bağdan

Manisa’da aile yapısının güçlendirilmesi için toplantı yapıldı

Manisa'da bağımlılıkla mücadelede kararlılık vurgusu

Elvan Özerdim davasında savcılık mütalaası açıklandı

Kendisi ayrı, çekirdeği ayrı şifa kaynağı

Süratli otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü kadın hayatını kaybetti

Kan donduran olay: Alkollü eğlence dönüşü darp edilen bebek hastanelik oldu

Torunu tarafından bıçaklanan babaanne hayatını kaybetti

MANİSA KÜÇÜK SANAYİSİNİ DÖNÜŞTÜRECEK PROJENİN LANSMANI YAPILDI

Kırkağaç’ta kamyonet ile tır çarpıştı: 1 yaralı

MEB, fenomen öğretmenler için harekete geçti! Ağır cezalar yolda

53 yıllık bilim yolculuğunda ‘zirve’ ödül

Manisa’da 15 ton atık ilaç doğaya karışmadan imha edildi

Manisa CBÜ en iyi 20 üniversite arasına girdi

Öğretmen milyonluk ev ve araçlarını TSK'ya bağışladı, 'psikoz' denilerek hastaneye yatırılmak istendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 19.10.2024 10:38:00 919 0
Tarih: 19.10.2024 10:38 Güncelleme: 19.10.2024 10:38
Haberi Sesli Oku