Anahtar Kelimeler: TürkTraktör bininci motorunu üretti

İSTANBUL (AA) - TürkTraktör, üretimde önemli bir eşiği daha geride bırakarak 600 bininci motorunu üretti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin otomotiv sektöründeki ilk üretici kuruluşu ve tarım mekanizasyonundaki öncü firması TürkTraktör, tarihinde önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Türkiye traktör pazarında yüzde 90'ın üzerinde yerlilik oranı ile üretim yapan tek şirket olan TürkTraktör, 600 bininci motor üretimini gerçekleştirdi.

Açıklamada TürkTraktör'ün 600 bininci motorunun banttan indirildiği törendeki konuşmasına yer verilen TürkTraktör Şirket Lideri Aykut Özüner, yerli üretimde çok önemli bir eşiği daha aştıklarını belirtti.

Tasarımından üretimine, her aşamasında büyük bir emek bulunan motorların Türkiye'de ve dünyanın 130’dan fazla ülkesinde her gün toprağı işleyen traktörlere hayat vermeye devam ettiğini aktaran Özüner, 'Traktörün kalbi olarak nitelendirebileceğimiz motor üretiminde önemli bir kilometre taşını geride bıraktık. Ankara’daki fabrikamızda 600 bininci motor üretimimizi gerçekleştirdik. İlk 100 bin motorun üretimi 9 yıl almıştı, son 100 bin motoru ise 3 yıldan daha kısa sürede ürettik. TürkTraktör ailesi olarak gece gündüz demeden bugünlere gelmemiz için büyük bir özveriyle çalışan tüm mesai arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

- ‘Sektördeki yeni teknolojileri ilk devreye alan, ülkemizin öncü şirketi olmaya devam edeceğiz’

TürkTraktör Endüstriyel Operasyonlar İş Lideri Nebi Doğan Özdöngül ise TürkTraktör'ün ilk motor üretimini 1994'te gerçekleştirdiğini belirterek, katettikleri yolun önemine dikkati çekti.

Özdöngül, şunları kaydetti:

'TürkTraktör olarak ilk motor üretimimizi 28 yıl önce, 1994 yılında gerçekleştirdik. 2003 yılında 100 bininci motoru banttan indirdik. 2011 senesinde çevreye duyarlı ilk Faz 3 motor serimizin üretimine başladık. Gerek artan üretim tecrübemiz gerekse artan yatırımlarla beraber daha verimli bir şekilde üretim kapasitemizi artırdık. 2019 yılına geldiğimizde, 500 bininci motoru ürettik.

Tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci hepimiz için zor olsa da çalışanlarımızın gösterdiği üstün başarı sayesinde üretilen toplam motor adedimizi 2022 yılında 600 bine ulaştırdık. Yine 2022’de Ankara'daki fabrikamızda dünya standartlarında bir çevrecilik algısıyla Türkiye pazarı için Faz 5 motora sahip ilk yerli ürün üretimini gerçekleştirdik. Esnek üretim yeteneğimiz sayesinde, birçok farklı emisyon seviyesine sahip, 48 beygirden 120 beygire kadar 3 ve 4 silindirli motorları müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda kendileri ile buluşturuyoruz. İlerleyen yıllarda da dünya standartlarında gerçekleştirdiğimiz üretimimizle sektördeki yeni teknolojileri ilk devreye alan, ülkemizin öncü şirketi olmaya devam edeceğiz.'



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 4.01.2023 13:37:00 955 0

Tarih: 04.01.2023 13:37 Güncelleme: 04.01.2023 13:37
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00