İSTANBUL (AA) - Garanti BBVA’nın, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Ekonomist Dergisi iş birliğiyle bu yıl 16'ncı kez düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması için başvurular başladı.

Garanti BBVA'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nın başvuruları başladı. Hikâyesiyle kadınlara ilham olmak ve başarısını Türkiye’ye duyurmak isteyen adaylar, 30 Kasım'a kadar www.garantibbvakadingirisimci.com adresindeki formu doldurarak yarışmaya başvurabilecek.

Şubat 2023’te gerçekleşecek jüri toplantısı sonrası kazananların belirleneceği yarışmada; 'Türkiye’nin Kadın Girişimcisi' ödülünü alacak girişimci 150 bin TL, 'Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi', 'Türkiye’nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi' ve 'Türkiye’nin Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi' kategorilerinin birincileri ise 100 biner TL’lik ödülün sahibi olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, Garanti BBVA olarak, sürdürülebilir ekonomik ve toplumsal kalkınma için kadın girişimciliği ve kadının iş hayatına katılımını desteklediklerini bildirdi.

Öncü konumda oldukları Kadın Girişimci Programımız kapsamında 16 yıldır kesintisiz sürdürdükleri çok yönlü çalışmaları girişimci kadınların güçlenmesi için çalıştıklarını belirten Kaya, şunları kaydetti:

'Kadın girişimcilere yönelik tüm çalışmalarımızı bütüncül bir yaklaşımla ele alarak 'finansman sağlama', 'cesaretlendirme', 'eğitim' ve 'yeni pazarlara açılma' olarak 4 temel başlığa yoğunlaşıyoruz. Bu çalışmaların en önemli ayağını oluşturan Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’yla 16 yıldır kadın girişimcilerin cesaretlendirilmesi ve hikâyelerini duyurmasına destek oluyoruz. Bu süre boyunca temas ettiğimiz kadın girişimcilerin başarısının katlanarak arttığına şahit olduk. Yarışmamıza başvuran pek çok kadın girişimci, işini büyütürken, kadınların istihdamını destekledi, sosyal fayda sağladığı projelerle etki alanını genişletti.

Daha da önemlisi girişimci olmak isteyen kadınlara ilham verdi. 42 bine ulaşan toplam başvuru sayımız ise yarışmanın çarpan etkisini açıkça gösteriyor. Büyük bir emek ve heyecanla her yıl gerçekleştirdiğimiz yarışmayla kadınları cesaretlendirmek, başarı hikâyelerinin kitleler tarafından bilinmesine, tanınmasına ve de örnek alınmasına vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl da cesaretiyle kadınlara rol model olmak, 'ben de varım' demek isteyen kadın girişimcileri yarışmamıza ve ailemizin parçası olmaya davet ediyoruz.'

KAGİDER Başkanı Emine Erdem de Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nı başlattıkları ilk yıl 100 başvuru aldıklarını aradan geçen 15 yılda başvuru sayıları 40 bini aştığını kaydetti.

Bunun kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu aktaran Erdem, 'Paydaşlarımız Garanti BBVA ve Ekonomist ile birlikte, bu yarışma aracılığıyla onlarca kadın girişimcinin başarılarını onurlandırarak, kamuoyu tarafından tanınmalarına destek verdik. Bu yarışma tek başına yeni kadın girişimcilerin, girişimci adaylarının doğması için bir araç oldu. Kadın girişimcilerin işlerini büyütmelerine vesile olurken, aynı zamanda kadın girişimci rol modelleri artırmayı başardık. Tüm kadın girişimcileri bu yıl 16’ncısını düzenleyeceğimiz Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na katılmaya davet ediyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talip Yılmaz ise iş ortaklarıyla uzun süreli, topluma ekonomiye katkı sağlayan projelere imza attıklarını belirterek, 'Bu projelerimizden biri de alanında ilk olan, sürdürülebilir kalkınma için fırsat eşitliğine odaklanan Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması. Garanti BBVA ve KAGİDER ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu araştırmamız 15 yılı geride bıraktı. Bu yıl 16’ncı araştırmayı gerçekleştiriyoruz. 15 yıllık süreçte toplamda 42 bin kadın girişimcimize dokunmayı başardık.' dedi.



METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Rektör Kibar fakültelerde ilk ders heyecanını paylaştı

Jandarma'dan incir hırsızlarına suçüstü

Enes Pınar'dan bronz madalya

MasterChef’te haftanın eleneni belli oldu

Akbelen’deki ormana sabah baskını: Zehra Nine henüz 1 gün önce hayatını kaybetmişti

Bankacı kılıklı dolandırıcılara dev operasyon: 53 tutuklama

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 29.09.2022 09:29:00 1414 0

Tarih: 29.09.2022 09:29 Güncelleme: 29.09.2022 09:29
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 08:01:00