MANİSA/KULA - Jeopark Belediyeler Birliği’nin de sponsor olduğu, İzmir’de düzenlenen Türkiye’nin ilk jeoloji festivali JEOFEST’22 son gününde Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta, geçmişi 3 bin yıla ulaşan, Türkiye ve Türk Dünyası’nın UNESCO etiketli tek jeoparkı olan Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’nın önemi, arkeolojik zenginliği ve bilimsel yararından söz edildi. Öte yandan festival alanında kurulan Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı standına da vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

İzmir’de düzenlenen Jeofest’22 kapsamında Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı Konferansı gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve çok sayıda vatandaşın takip ettiği konferansın konuşmacılığını ilk olarak Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı Koordinatörü Prof. Dr. Tuncer Demir yaptı. Demir, Manisa’nın ve Türkiye’nin önemli turizm potansiyeli olan ve Avrupa’nın tek jeoparkı ile ilgili ziyaretçileri bilgilendirdi. Jeoparkın yalnızca taş ya da kayadan oluşmadığına vurgu yapan Prof. Dr. Demir, geçmiş ve insan yaşamının da buna katkı sağladığını ifade etti. Ülkemiz ve Türk Dünyası’nın UNESCO etiketli tek jeoparkının Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı olduğunu da sözlerine ekleyen Demir, jeoparkın tarihi, kapsadığı alanı, arkeolojik zenginliği ve UNESCO süreci hakkında bilgiler verdi. Konuşmanın ardından Demir’e, katkıları nedeniyle teşekkür plaketi takdim edildi.

Doç. Dr. Ahmet Serdar Aytaç, Jeoparkın Önemine Dikkat Çekti

Daha sonra Doç. Dr. Ahmet Serdar Aytaç, ‘Kula Salihli UNESCO Global Jeoparkı Sürdürülebilir Kalkınma Aracı Olarak Jeoparkların Yeri ve Önemi’ başlığında bir sunum gerçekleştirdi. Jeoparkların birer araştırma merkezi olduğunu ifade eden Aytaç, bilimsel araştırmaların devam etmesinin önemini anlattı. Konuşmaların ardından festivale sağladıkları katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil’e de teşekkür plaketi takdim edildi.

Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’na Büyük İlgi

Jeopark Belediyeler Birliği’nin de sponsoru olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Kültürpark’ta düzenlenen JEOFEST’22, üç gün sürdü. Festivalde Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’nın da standı yer aldı. Üç gün boyunca fuar ziyaretçileri, Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı’nın standına büyük ilgi gösterdi. Ziyaretçilere jeoparkın yanı sıra Kula ve Salihli ilçeleri hakkında bilgi verildi.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 30.05.2022 16:50:00 905 0

Tarih: 30.05.2022 16:50
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00