Anahtar Kelimeler: Türkiye’ Ziraat’ Tıpta

SARUHANLI - Ege Üniversitesi (EÜ), “QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması”nda Türkiye’de “Ziraat ve Ormancılık” alanında 1’inci “Tıp” alanında ise üçüncülüğü iki üniversite ile paylaştı.

Ege Üniversitesi uluslararası arenada başarılarına devam ediyor. Saygın sıralama metodolojilerinden QS, 2021 alan bazlı dünya üniversite sıralamalarını duyurdu. Ege Üniversitesi Ziraat ve Ormancılık alanında Türkiye üniversiteleri arasında 1’inci sırada, dünya genelinde ilk 250'de yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Ege Üniversitesi Tıp alanında da Türkiye'de 3’üncü olurken dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer buldu.

Sıralamayı değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünya üniversitelerini pek çok kurum ve kuruluş birbirinden farklı kriterlere, konulara ve alanlara göre sıralıyor. QS sıralaması ise üniversiteleri; akademik itibar anketi, işveren itibar anketi, öğretim elemanı sayısının öğrenci sayısına oranı, öğretim elemanı başına düşen atıf sayısı, yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısının toplam öğretim elemanı sayısına oranı, yabancı uyruklu öğrenci sayısının toplam öğrenci sayısına oranına göre değerlendirmeye tabi tutuyor. Ulusal ve uluslararası sıralama yapan diğer kuruluşların değerlendirmelerinde olduğu gibi QS World University Ranking’de de üniversitemiz; araştırma geliştirme, inovasyon, girişimcilik, yenilikçilik,   eğitim ve öğretim kalitesi ile hem ulusal hem de küresel ölçekte başarılı yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle son dönemde uluslararası tanınır bir araştırma üniversitesi olma ile kalite ve akreditasyon hedefimize yönelik hayata geçirdiğimiz nitelikli uygulamalar neticesinde akademik başarılarımızı küresel düzeyde daha görünür kıldığımızı ifade etmek isterim. QS Dünya Üniversite Sıralamasında üniversitemiz, Ziraat ve Ormancılık alanında ülkemizde birinci, Tıp  alanında ise üçüncülüğü paylaştı. Tüm mensuplarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

QS alan sıralaması dört boyutlu bir puanlama kullanıyor. Puanların ağırlığı alandan alana değişiyor. Ziraat ve Tıp alanında puanların yüzde 50'si Scopus veri tabanı kullanılarak araştırmacıların h-index puanları ve aldıkları atıf sayıları ile hesaplanıyor. QS alan sıralaması oldukça seçici. Ziraat alanında incelenen bin 28 üniversiteden sadece 400'u sıralamalarda yer alabilirken, Tıp alanında ise bin72 üniversiteden sadece 600'ü alan sıralamasına girebildi.



Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 5.03.2021 16:58:00 7001 0

Tarih: 05.03.2021 16:58 Güncelleme: 05.03.2021 16:58
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00