Saruhanlı´nın Nuriye Ortaokulu´nda ?Kapısı Olmayan Kütüphane? açılarak kütüphaneciliğe yeni bir soluk kattı.

Açılışa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Nuriye Ortaokulu Müdürü Yücel Yüksel, Mahalle Muhtarı Nazım Akar, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Nuriye Ortaokulu Müdürü Yücel Yüksel açılışta yaptığı konuşmada, ?Nuriye Ortaokulumuzda kütüphaneciliğe yeni bir soluk kattık. Okulumuz´un tüm öğretmenleri kütüphanesi olmayan okula kütüphane kazandırmak için el birliğiyle yaptıkları çalışma sonucu ve velilerin destekleriyle Türkiye´de bir ilk olarak, ?Kapısı Olmayan Kütüphane´ye? imza attık. Bu kütüphaneyi değerinden özellik. Özellikle bildiğimiz manada bir kapısı ve kapısının üzerinde kilidi yok. Öğrencilerimiz kendileri için temin edilen 1197 kitaptan istedikleri anda alabiliyorlar. Tamamen sorumluluk öğrencilerin kendilerine ait ve öğrenciler bu durumdan hayli keyifli Gelecek inşa etme adına atılan bu dev adımın hayırlı olmasını diliyorum.? Dedi.

İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet  Işık ise şu ifadelere yer verdi; ?Böyle güzel bir projeye imza attıkları için Nuriye Ortaokulumuzun Müdürü, öğretmen arkadaşlarımıza ve velilerimize teşekkür ediyorum.?

-Orman Hatası Kutlandı-

Saruhanlı Kaymakamlığı tarafından organize edilerek Nuriye Ortaokulu tarafından hazırlanan 21- 26 Mart Orman Haftası etkinliği düzenlenen törenle kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan tören, Nuriye Ortaokulu, Yücel Yüksel günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında; "Ülkemizde ormanların korunması ve ağaçlandırma işleri Cumhuriyet döneminde ele alınarak, eski adıyla Tarım ve Orman Bakanlığı kurulmuştur. Her ilde Valiler başkanlığında bir kurul ormanların yetiştirilmesi ve korunması için kararlar alır ve uygular. Her yıl Mart ayı içinde bir hafta orman haftası bayramı olarak kutlanır. 27 Mart tarihi ise tüm dünyada ve ülkemizde ?Dünya Orman Günü? olarak kutlanmaktadır.? Dedi.

Öğrencilerin şiirler okuyup, halk oyunları gösterileri ve tiyatro sunmasının ardından, günün anısına Protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından Nuriye Ortaokulu bahçesine fıstık çamı dikildi.

Şiir, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

 



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 27.03.2018 17:55:55 668 0
Tarih: 27.03.2018 17:55 Güncelleme: 27.03.2018 17:55
Haberi Sesli Oku