Saruhanlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Akkuş, Türkiye’nin mesleki eğitimde Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin gerisinde olmadığını bildirdi.

Akkuş, ilçede ki çeşitli kurumlarla ortak hazırladıkları “Mesleki ve Teknik Eğitimde Yeterliliklere Dayalı Yenilikçi Uygulamalar” projesi kapsamında Hollanda ve Almanya’da ki mesleki eğitimin yapısını incelediklerini belirtti.

İki grup halinde bu iki ülkede birer hafta süren temaslarını Kardelen Gazetesi muhabirine değerlendiren Akkuş, Almanya ve Hollanda’da mesleki eğitim verilen okulları ve işletmeleri ziyaret ettiklerini kaydetti.

Almanya’da ki incelemeleri sırasında Berlin Eyalet Bakanı Dilek Kolat, Türkiye Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ateşesi Mustafa Çokyiğit ve eğitimden sorumlu Berlin Milletvekili İlkin Özışık ile görüşmeler yaptıklarını dile getiren Akkuş, şu bilgileri verdi:

“Bu iki ülkede verilen mesleki eğitimin yapısını yakından inceledik ve araştırdık. Yaptığımız tespit ve izlenimlerimize göre ülkemizin mesleki eğitimde bu ülkelerden geri olmadığını gördük. Hatta bazı konularda bu ülkelerin çok çok önündeyiz. Orada ki öğretmenlerin dersi anlatıp geçtiğini, öğrencinin konuyu anlaması için çaba sarf etmediğine şahit olduk. Ancak ülkemizde öğretmenlerimiz bu konuda çok fedakar,  konu anlaşılmadığı zaman tekrar tekrar anlatılıyor ve öğretmen öğrenci arasında bir bağ kuruluyor. Ülkemizde mesleki eğitime verilen önem arttı. Gelecek yıllarda bu konuda Avrupa ülkelerinin önüne geçeriz.”

Almanya’da ki inceleme gezisine katılan projenin paydaşlarından Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Kahveci ise izlenimlerini şöyle anlattı:

“Almanya’da oturmuş bir sistem var. İsteyen istediği işi yapamıyor. Önce bunun eğitimini alıyor, ondan sonra iş yeri açabiliyor. Bazı esnafları dolaştık, müşterisini ‘hoş geldiniz’ diyerek güler yüzle karşılayan esnaf yok. Müşteri içeriye giriyor, alışverişini yaptıktan sonra parasını ödeyip çıkıyor. İletişim diye bir şey yok. Ülkemizde müşteri memnuniyeti diye bir prensip var. Ama Almanya’da bu yok. Gelişmekte olan ülkemizin her alanda AB ülkelerini geride bırakacağına inanıyoruz.”



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 22.01.2014 17:04:50 600 0

Tarih: 22.01.2014 17:04
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00