İSTANBUL (AA) - Türk Telekom, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) çok özel etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geçen günlerde görme ve işitme engelli sanatseverler için geliştirilen 'Sesli Adımlar'ı AKM’de hizmete sunan Türk Telekom, ana destekçisi olduğu AKM'de anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

İnsanı merkeze alan yaklaşımı ile teknolojinin iyilik ve faydaya dönüştüğü sosyal sorumluluk projelerini sürdüren Türk Telekom, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde erişilebilir yaşama değer katan bir konsere ve gün boyu süren etkinliklere imza attı.

Türk Telekom’un az gören çocuklara yönelik Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer) ile birlikte hayata geçirdiği Günışığı projesine katılan ve erken müdahale eğitimleriyle görme yetilerini kullanabilen çocuklardan olan 17 yaşındaki Çağla Kıcır, AKM’de İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Şefi ve Besteci Hasan Niyazi Tura’nın önderliğinde kemanda Doğu Kaptaner, viyolonselde Esin Taşkın, flütte Gülce İnceler ile birlikte yaklaşık 200 kişinin katıldığı konserde piyano performansı sergiledi. Etkinliğe, Türk Telekom çalışanları ve Türkiye’nin 7 bölgesinden Günışığı çocukları da katıldı.

Ayrıca bugüne özel; “Yüzlerdeki Hikayeler”, “Kent Manzaraları”, “Kartondan Heykeller” isimli 3 farklı sanat atölyesi düzenlendi. Günışığı çocukları AKM’deki sanat etkinliklerine katılarak akranlarıyla bir araya gelip sanatla kendilerini ifade etmenin yollarını öğrendi.

- Türk Telekom, Günışığı projesi ile 5 bin kişi hedefini 7 bin kişiye ulaşarak tamamladı

Türk Telekom, ilk kez 2014’te başlattığı proje ile görme oranı yüzde 1 ile yüzde 10 arasında olan ve yasal olarak kör kabul edilen çocuklara erken müdahale eğitimi vererek, onların kaynaştırma eğitimine devam etmelerine destek oldu.

Bugüne kadar 81 ilde az gören 1.000 çocuğun ve ailelerinin hayatlarına dokunan proje ile az gören çocukların, engelsiz akranlarıyla aynı okullarda eğitim almaları sağlandı.

Sınıf içi eğitim takibini kolaylaştırmak amacıyla Türk Telekom’un AR-GE birimi tarafından geliştirilen TahtApp yazılımı ile sınıf içi eğitimde fırsat eşitliği ve standardizasyon oluşturuldu. Bu yıl görme yetersizliği yaşayan gazi ve yaşlıların da proje kapsamına alınmasıyla görme kısıtı olan her yaştan bireye ve eğitimcilere de eğitim verilerek 5 bin kişi hedefi 7 bin kişiye ulaştı.



Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

Modern hayatın sessiz salgını: Dijital yorgunluk

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş cinayet duruşması tekrar başladı

Saruhanlı Taekwondo Kursu Açıldı

Saruhanlı’da Vefat…

Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

Alkollü sürücünün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Polis 20 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

Uşak'ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 3.12.2022 15:01:00 901 0
Tarih: 03.12.2022 15:01 Güncelleme: 03.12.2022 15:01
Haberi Sesli Oku