EKONOMİ - Rusya´dan olumsuz etkilenen turizmciler ocak ayında yürürlüğe girecek 1300 liralık asgari ücretin ertelenmesini ya da bir yıl boyunca devlet tarafından ödenmesini talep etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrasında iki ülke arasındaki gerilim ve Rusya´nın turizm sektörüne yönelik yaptırımları sebebiyle turizm kenti Antalya´da sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Zirvede turizmciler asgari ücret taleplerinin de yer aldığı isteklerini hükümete iletti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, Türkiye Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ile turistik bölgelerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Regnum Carya Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Crystal Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit, OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş´ın da aralarında bulunduğu birçok yatırımcı da hazır bulundu. Sektör temsilcilerin son yaşanan olaydan en az şekilde etkilenmesini sağlamak için devlet olarak gerekli tedbirleri alacaklarını belirten Ünal, ?Rusya Federasyonu ile yaşanan uçak krizinden en çok Antalya ilimiz etkilendi. 4.5 milyon Rus turistin yüzde 75´i Antalya´yı tercih ediyor ve G 20 zirvesine ev sahipliği yapmış olması yıldızını daha da parlattı. Biz bakanlık olarak turizm sektörümüzün bu süreçten en az etkilenmesi, hatta bunun bir fırsata dönüştürülmesinden yanayız. Rusya ile yaşanan kriz sürecinden turizm sektörünün en az şekilde etkilenmesi sağlamak için yapısal tedbirler almak devlet olarak bizim görevimiz? dedi. Buradan çıkan teklifleri Bakanlar Kurulu´na sunacaklarını ifade eden Ünal, ?Önümüzdeki ay içinde de Türkiye turizmine yönelik daha kapsamlı bir toplantı yapacağız. İki günlük bir çalıştay olacak. Yeni bir turizm stratejisi belgesi hazırlanması gerekliliği ve bu konuda önümüzdeki 4 yılda yapılması gereken yasal düzenlemeler, bunların hepsini konuşacağız? diye konuştu.

FARKI DEVLET KARŞILASIN

Toplantıda turizm temsilcileri de özetle şu taleplerini aktardı:

- Ocak ayından itibaren uygulamaya geçecek bin 300 TL asgari ücretin geciktirilmesi ya da turizm tesisleri için oluşacak farkın bu yıl için devlet tarafından karşılanması.

- Turizm tesislerinde tüm personelleri kış dönemi SGK kesintilerinin devlet tarafından karşılanması ya da yapılandırılması.

- Uçaklara verilen yakıt desteğinin artırılarak tüm destinasyonlara yayılması.

- Havalimanı vergilerinin düşürülmesi veya geçici bir süreliğine kaldırılması.

- Otellerde tüketilen içkilerin ÖTV oranının düşürülmesi.

- Otelcilik sektörü için uygulanan KDV oranlarının düşürülmesi.

- Yurt dışı tanıtımlarına sağlanan mali destek oranının artırılması.

- Antalya´ya yapılan direkt uçuşların ve destinasyonlarının öncelikli THY tarafından artırılması ve yabancı havayolu şirketlerine sağlanacak avantajlarla Antalya´nın, tek noktadan en çok farklı noktaya uçuş yapılan merkez havalimanı durumuna çevrilmesi.

- EXPO 2016 için gelecek ülke katılımcıları ve misafir sayısının artırılması için yurt içi ve yurt dışı tanıtım ve faaliyetlerin artırılması.

- Yabancı çalışan izin mevzuatının kolaylaştırılması. Otellerin enerji su ve atık su fiyatlandırmalarının özel durum nedeni ile tekrar yapılandırılması. 



"20 hanedeki 58 vatandaşımızı ve 110 küçükbaş ile 20 büyükbaş hayvanı tahliye ettik"

Afyonkarahisar’da bir köy tahliye edildi

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bülent Gökmen de Elif Ela Gülseren’i ve ailesini tebrik ederek başarı dileklerini paylaştı.

Başkan Akın’dan YKS ve MSÜ'de dereceye giren öğrenciye tebrik

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), tasarımcılardaki desteklemek amacıyla uluslararası bir sempozyum düzenledi.

İzmir Ekonomi’de 'tasarım' zirvesi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, dijital altyapısı ve güçlü akademik kadrosuyla dünya standartlarında eğitim sunuyor.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, modern eğitimiyle geleceğin hekimlerini yetiştiriyor

Arslanlar biberi, Urfa isotu ile yarışmak istiyor

Coğrafi işaretli Arslanlar biberinde hasat dönemi başladı

Kordon ve Alsancak'ta korsan taşımacılığa karşı harekete geçen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Kordon İş Adamları Derneği, iş birliği protokolü imzaladı.

Şoförler ve esnaf el ele: 'Korsana geçit yok'

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, toplantıda sanayinin mevcut durumunu ve beklentilerini paylaştı.

DSO Başkanı Kasapoğlu: "Merkez Bankası‘ndan güçlü ve anlamlı bir faiz indirimi bekliyoruz"

Demirci ilçesinde kırsal mahallelerde buğday, arpa ve çavdar üreten çiftçiler hasatlarını imece usulü ile el birliği içerisinde gerçekleştiriyor.

Demirci'de buğday ve arpalar imece usulüyle hasat ediliyor

Operasyon kapsamında 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manisa'da sentetik uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

2025 yılı üniversiteye giriş sınavları sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Manisa, yükseköğrenime hazırlık sürecinde başarılı bir tablo çizdi.

YKS ve MSÜ’de Manisa imzası

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın eşi Serap Balaban’ın babası İsmail Çullu hayatını kaybetti.

Başkan Balaban'ın acı günü

Saruhanlı ilçesindeki iki ayrı mahallede çıkan yangınların, tarım ekipmanlarından çıkan kıvılcımlar nedeniyle başladığı belirlendi.

Saruhanlı’da orman yangınına neden olan şüpheli tutuklandı!

Salihli ilçesinde virajı alamayarak şarampole devrilen kamyon alev alev yandı. Yangın ormana sıçramadan söndürüldü.

Alev alan kamyon şarampole uçtu, yangın ormana sıçramadan söndürüldü

emekli öğretmen olan 78 yaşındaki felçli kadın son zamanlarda sık sık akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye gidiyordu.

Nefes borusuna kaçan mısır tanesi 5 ay sonra ortaya çıktı

Serinlemek için denize giren 25 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti.

25 yaşındaki genç denizde boğuldu

Dayı ve yeğeninin miras kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Karısını darp eden yeğenini öldürdü

"20 hanedeki 58 vatandaşımızı ve 110 küçükbaş ile 20 büyükbaş hayvanı tahliye ettik"

Afyonkarahisar’da bir köy tahliye edildi

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bülent Gökmen de Elif Ela Gülseren’i ve ailesini tebrik ederek başarı dileklerini paylaştı.

Başkan Akın’dan YKS ve MSÜ'de dereceye giren öğrenciye tebrik

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Başkan Balaban'ın acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.12.2015 11:57:43 464 0

Tarih: 06.12.2015 11:57 Güncelleme: 06.12.2015 11:57
Haberi Sesli Oku
23.07.2025 16:50:00